28.09.2010

RETETE PENTRU UN PAR FRUMOS

MASCA PENTRU PAR USCAT - retetele se pot folosi si in loc de sampon

Un sampon bun si o masca potrivita pot face minuni pentru parul tau. Trebuie sa stii doar ce sa folosesti. Cu sampoanele, balsamurile si mastile naturale nu vei da niciodata greş.

Chiar daca ai gresit ingredientele si parul tau nu va arata foarte bine, fii sigura ca totusi  l-ai ajutat sa se hraneasca, hidrateze si iai dat un impuls sa creasca mai repede si mai sanatos.

Daca ai gresit prima data, mai incearca pentru ca pana la urma vei gasi solutia potrivita pentru tine.

Galbenus de ou cu vodka

1. Se amesteca 2 galbenusuri de ou, 1 / 4 ceasca de apa, 1 / 2 cana de vodka si 1 lingurita de amoniac. Se aplică pe scalp. Ţineţi timp de 5 minute şi se clăteşte cu apă caldă.

2. 1 galbenus de ou amestecat cu 50 ml de votcă şi 50 ml de apă. Se aplică pe scalp. Timp de 5 minute şi se clăteşte.

Galbenus de ou cu ulei de lamaie si suc de morcov

Se amestecă 1 galbenus de ou, 20 ml de ulei vegetal si zeama de lamaie. Adauga 3 linguri de suc de morcov. Se agită bine şi se toarnă o picătură de şampon neutru. Se aplică la păr. Ţineţi timp de 5 minute şi se clăteşte cu apă caldă.

Galbenus de ou cu ulei de ricin  si ulei de masline

Se amesteca galbenusul cu 1 lingurita ulei de ricin şi 1 lingurita ulei de măsline, apoi se spală părul cu această solutie. Folositit acest amestec doar pentru părul uscat.



MASCA PENTRU PAR GRAS

Galbenus de ou cu ulei de camfor

Se amestecă 1 galbenus de ou, 2 linguri de apa, 1 / 2 lingurite ulei de camfor. Aplica acest amestec pe par, ţine capul acoperit cu un prosop sau o casca de par pentru 5-7 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă.

Avocado, lamaie, sare de mare si aloe

Aveti nevoie de 1 avocado, 1 lingura suc de lamaie proaspat, 1 lingura sare de mare si o lingura gel de aloe sau 1 frunza proaspata. Se baga toate intr-un blender si se amesteca pana obtineti o pasta omogena. Se aplica pe parul proaspat spalat timp de 30 minute ( daca vreti sa-l lasati mai mult nu este nici o problema ), apoi se spala parul cu apa calduta.


MASCA PENTRU PAR NORMAL

Lapte acru, chefir sau iaurt...

Puteţi utiliza pentru spalarea parului lapte acru, chefir sau iaurt ( sau orice tip de lapte fermentat ). Acesta  creaza un strat de grăsime, care protejeaza parul de influentele nocive ale mediului. Se ia un iaurt, se amesteca bine in blender, apoi se aplica cu generozitate pe cap. Se acopera parul cu o casca de polietilena ( sau folie alimentara ), apoi se infasoara cu un prosop. Se lasa jumatate de ora dupa care se spală bine cu apa calda, in care ati stors sucul de la o lamaie ( sau 1 lingura de otet la 2 litri de apa.).


Iaurt si amidon de cartofi 

Se ia un cartof de marime medie, se da pe razatoarea mica apoi se stoarce printr-un tifon. Sucul obtinut se amesteca cu 1 pahar de iaurt la blender.Se lasa sa actioneze 5 - 10 minute. Se spala parul cu apa calda, foarte bine ca sa nu ramana urme de amidon.


MASCA PENTRU CRESTEREA PARULUI

Paine de secara

Se ia o felie pâine de secară şi se framanta intr-un pic de apă calda pana se obtine o pasta omogena de consistenta unei smantani. Ca sa fiti siguri ca nu raman cocoloase e mai bine sa treceti pasta obtinuta printr-o sita. Cu pasta obtinuta se freaca parul printr-un masaj usor, apoi se acopera capul cu un prosop cald timp de 5-10 minute. Apoi clătiţi bine cu apa calda. Masca este benefica asupra creşterii si ingrosarii firului de par si face ca parul sa fie mai voluminos. Aceasta reteta este foarte eficienta pentru parul gras.


Ulei de nuca de cocos si fruct de avocado

Puneti in blender 1 lingura plina ulei de cocos cu jumatate de avocado. Amestecati pana se face o pasta omogena dupa care o puneti pe parul proaspat spalat. Parul trebuie sa fie uscat cu prosopul si sa ramana doar putin umezit. Acoperiti capul cu o folie de polietilena si cu un prosop cald. Lasati sa actioneze intre 30 minute si 2 ore.  Spalati apoi parul cu apa calduta in care ati pus putin otet ( 1 lingurita de otet la 2 litri de apa ).
Masca cu ulei de nuca de cocos ajuta la hranirea, repararea şi protejarea scalpului si a parului. Face parul matasos, ii da volum si il face mai rezistent. Daca folositi masca de 2 ori pe saptamana timp de 1 luna de zile cresterea parului va fi accelerata. Masca este eficienta pentru toate tipurile de par.


MASCA PENTRU PAR TERN, VOPSIT, CU VARFURI DESPICATE

Ulei de floarea-soarelui si ulei de germeni de grau

Acest balsam de par poate fi utilizat pentru hidratarea si hranirea firului de par. Se iau 2 linguri ulei de floarea-soarelui si 2 linguri ulei de germeni de grâu. Se amesteca, se adauga 1 lingura de glicerina vegetala ( optional ) si se incalzeste putin dupa care se aplica pe par inainte de culcare. Se acopera capul cu o casca de baie sau se infasoara in folie alimentara. Dimineata se spala parul cu 2 litri de apa calduta in care se stoarce zeama de la o lamaie.
Atentie! Cantitatea de ulei variaza in functie de lungimea si desimea parului. Insa proportia de uleiuri trebuie sa fie de 1:1. Parul nu trebuie sa fie incarcat, incercati sa luati ulei doar pe varful degetelor si sa distribuiti uniform pe par, iar la sfarsit se maseaza scalpul usor, pentru ca uleiul sa intre si in piele pentru a o hidrata.

Banane si miere de albine

Se piseaza bine o banana, iar in paasta obtinuta se incorporeaza 1/2 cescuta miere de albine. Se amesteca pana la omogenizare apoi se aplica pe parul proaspat spalat. Se lasa 15 - 30 minute apoi se clateste parul cu apa calduta. Aceasta masca inlocuieste clasicul balsam si se poate aplica de fiecare data cand va spalati pe cap. Hidrateaza si da volum parului, iar mierea ajuta parul casant si cu varfuri despicate.

Ulei de jojoba si bere 

O lingurita de ulei de jojoba se amesteca cu o cescuta de bere calda. Se amestecă foarte bine in blender apoi se maseaza scalpul timp de 5 minute. Se clateste parul cu apa calduta. Masca poate fi folosita de 2 ori pe saptamana.


Solutie impotriva matretii

2-3 linguri. apă caldă
1 galbenus de ou
2 linguri -  pulbere de proteine
1 lingura - ulei de jojoba
5 picaturi - ulei esential de arbore de ceai
3 picaturi - ulei esential chiparos
3 picaturi - ulei esential rozmarin
Se amesteca toate in blender dupa care se aplica pe par prin masaj usor. Se lasa 1 - 2 ore apoi se spala parul cu sampon din plante. Se clateste parul cu 2 litri de apa calduta in care ati dizolvat 1 lingurita de bicarbonat. Se repeta in fiecare saptamana pana la disparitia completa a matretii.

4 comentarii:

  1. Retete noi!? Nu am gasit nicaieri asemenea retete pentru par. Foarte interesante...Ma tenteaza cea cu painea de secara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut codulrosu...am facut masca cu avocado si cocos...sunt foarte incantata, in primul rand de miros iar in al doilea rand de efect.Eu am un par mai subtire fara volum. Am stat aseara 2 ore cu masca pe par si a meritat efortul. Parul meu nu mai sta lipit de cap a capatat volum si luciu. Merci si daca se poate poate stii ceva si pentru ten...( al meu este foarte uscat si simt ca ma strange fata tot timpul)

    RăspundețiȘtergere
  3. in ultima reteta, la ingrediente apare pulberea de proteine. spune-mi te rog unde pot gasi. multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau