24.09.2010

ANIMALE DE COMPANIE - PISICA NEAGRA


Pisica Neagra

Celtii credeau ca pisicile sunt reancarnarea persoanleor decedate si ca, daca omorau o pisica, chiar si accidental, isi aduceau asupra-le un ghinion foarte mare; de asemenea, daca din neatentie calcai o pisica pe coada, urma sa ai ghinion.

Sunt considerate ca animale ce poarta noroc pentru ca se spune ca o pisica are 9 vieti, iar cifra 9 este considerata o cifra care aduce bunastare si noroc.

Pisica e o mica zeita. Acum 5000 de ani, in Egiptul antic, pisica galbena - stramoasa pisicii domestice - era inaltata la rangul de zeita. Zeita Bastet avea corp de femeie si cap de pisica.

Egiptenii au introdus pedeapsa cu moartea pentru orice pisica omorata, chiar accidental. Prin lege, familiile care plangeau moartea unei pisici, trebuiau sa isi rada sprancenele ca semn al supararii lor. Pisicile erau imbalsamate si mumificate, inculsiv cu soricei mumificati, pentru a avea o cina placuta si in viata de apoi.

In sudul Frantei, pisicile negre sunt considerate ,,magicieni''. Superstitia locului spune ca astfel de psisici vor aduce noroc numai daca au fost harnite bine si tratate cu respctul meritat.

Dupa vreo 1000 de ani, pisicile au fost venerate si in China. Chinezii citeau ora exacta in ochii pisicii.

Simpatia pisicii nu poate fi cumparata cu delicatese. Pisica isi daruieste simpatia dupa cum crede de cuviinta. Fata de straini, se afla la inceput in expectativa.
Se pare ca pisicile dispun si de un al 6-lea simt. Ele ghicesc starea de spirit a celor din jur, ba pot chiar anticipa o cearta. Atunci, se retrag imediat. La fel se intampla la cutremure si eruptii vulcanice, de aceea, taranii de pe langa Etna cresc pisici ca “alarme de eruptii vulcanice”.

PISICA-un vindecator

Torsul pisicii ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor. Undele sonore declanseaza procese vindecatoare in tesutul osos, si s-a stabilit ca si la om sunetul stimuleaza dezvoltarea oaselor - se este posibil sa fie adecvat si in tratamentul osteoporozei





Un comentariu:

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau