05.08.2011

Masca-Balsam pentru par si scalp cu unt de cacao


Masca-Balsam pentru par si scalp
Un balsam pentru par si scalp, ce contine ingredienti naturali activi ce regenereaza si hidrateaza firul de par si pielea sensibila a capului. Amestecul de ingrediente folosit pentru acest balsam are un puternic efect antistatic. Nici cel mai subtire fir de par nu mai are sansa de a se electriza.

Se poate folosi ca balsam, lasandu-se doar 3 - 5 minute pe parul proaspat spalat sau ca masca regeneranta si hidratanta aplicandu-se pe par ( uscat sau umed ) de la radacina pana spre varfuri, iar la sfarsit masand usor pe scalp. Se lasa sa actioneze timp de 30 minute dupa care se clateste.

Parul devine moale si usor de pieptanat, keratina vegetala pe care o contine balsamul ajuta la repararea firului de par distrus, iar proteina de matase da stralucire unui par tern si lipsit de culoare.

Mai poate fi folosit pentru a disciplina firele de par rebele sau pentru a hidrata varfurile de par despicate. Balsamul este usor spumos, parul nu ramane gras in cazul aplicarii pe varfuri.

Mirosul de baza este placut de trandafir, rozmarin si muscata rosie, iar mirosul final care apare ca o nota de varf dupa cateva ore, este de grapefruit si coaja de mandarina dulce.

Ingrediente:

Unt de cacao - hrăneşte ţesuturile cutanate, intensifică regenerarea, menţine ph-ul optim al pielii, conferindu-i un aspect mătăsos şi strălucitor. Este de mare ajutor pentru un par degradat si lipsit de vitalitate.

Ulei de cocos - este foarte hidratant si nutritiv, fiind recomandat pentru parul uscat. Actioneaza eficient impotriva matretii.

Untul de shea - activeaza circulatia capilara, ajutand la oxigenarea radacinii parului si eliminarea toxinelor rezultate in urma metabolismului. Este eficient si in tratarea pielii uscate a capului, combatand cu eficienta matreata.

Ulei de ricin - stimuleaza cresterea si regenerarea parului, disciplineaza parul rebel sau despicat la varfuri. Intareste si da stralucire, actioneaza impotrica matretii.

Ulei de masline - hraneste si tonifica, atat parul cat si scalpul. Deosebit de nutritiv, penetreaza in profunzime fibra capilara, confera parului volum si stralucire.

Extract de angelica -  stimuleaza cresterea parului, reda culoare parului vopsit sau decolorat de razele soarelui, dand stralucire si lasand un par moale si usor de pieptanat. Ajuta la dilatarea vaselor de sange intensificand circulatia.

Keratina vegetala -  are efect de umplere formand o pelicula protectoare si fixandu-se intre straturile de keratina ale parului dand impresia de ingrosare a firului de par. Protejeaza impotriva razelor solare, a uscatorului de par si a apei sarate.

Proteina de matase - se aseaza pe firul de par ca o pelicula transparenta dand stralucire si elasticitate. Parul devine matasos, lucios si usor de pieptanat.

Ulei esential de rozmarin - regleaza glandele sebacee actionand cu succes impotriva parului gras, calmeaza scalpul iritat si inchide la nuanta firele albe.

Ulei esential de muscata rosie - ajuta un scalp iritat. Folosit in general pentru parul fin, deteriorat sau uscat. Stimuleaza cresterea parului, combate caderea lui si intareste radacina.

Ingrediente si cantitati folosite la prepararea balsamului:

Faza grasa:

- 30 ml uleiuri in catitate egala ( ulei de masline, ulei de ricin, ulei de cocos )
- 30 ml unturi topite ( unt de cacao, unt de shea )
- 16 gr conditionator vegetal

Faza apoasa

- 120 ml apa plata ( sau minerala )
- 30 picaturi extract hidroalcoolic de angelica

- 3 % keratina vegetala ( ~ 2 - 4 gr )
- 3 %  proteina de matase  ( ~ 2 - 4 gr )
- 4 ml glucozida de cocos
- conservant fragard ( aprobat de ECOCERT )
- 4 picaturi in cantitate egala vit A+E

Uleiuri naturale esentiale cate 2 picaturi din fiecare puse in ordine si amestecat bine dupa fiecare picatura:  rozmarin, muscata rosie, lamaie, ylang-ylang, coaja de grapefruit, coaja de mandarina, ulei de trandafir.

Mod de preparare:

Faza grasa si faza apoasa se incalzesc la bain-marie. Cand au ajuns la aceeasi temperatura ( iar unturile si conditionerul vegetal sau topit )se toarna faza apoasa peste cea grasa si se amesteca bine. Apoi se pun restul de ingrediente in ordinea scrisa mai sus amestecandu-se bine dupa fiecare. Se lasa 24 ore pentru ca ingredientele sa se amestece intre ele si sa devina active.

Cantitate totala produs: ~ 200 grame. Pentru un par mediu, folosind balsamul de 2 - 3 ori pe saptamana ajunge intre 4 - 6 saptamani.

Atentionare speciala! - Daca nu va plac uleiurile esentiale  sau nu le suportati se poate renunta la ele. La toate ! In felul acesta balsamul va fi unul neutru putand fi utilizat de oricine. El va fi la fel de eficient pentru ca are in compozitie destule uleiuri care ajuta parul si scalpul.

Termen de garantie: 3- 4 luni

4 comentarii:

  1. Ce fain balsamul!Te astept si pe tine pe Breslo la ce bunatati faci!Pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aspectul e bestial! Nu imi vine sa cred ca e facut in casa. Si cand te gandesti ca un simplu balsam din comert contine o intreaga lista de chimicale...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am timp de vanzari! Dar cine stie...imi place mult sa le prepar, dar sa le si folosesc sa constat efectele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Great post. I will be dealing with a few of these issues as well.

    .
    Here is my homepage - diets that work fast

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau