20.07.2011

Sapun cu ulei de masline si sare de Himalaya

Sapunul contine in mare parte ulei de masline asemanator la continut cu sapunul Castile. Este un sapun cremos, hidratant, ajuta la regenerarea tesuturilor si la reducerea inflamatiilor.

Potrivit pentru pielea sensibila, iritata, creaza la suprafata pielii un film permeabil care permite pielii sa respire.

Sapunul prin continutul sau de sare de Himalaya, optimizează valoarea pH-ului pielii, este antiinflamator, activează metabolismul, circulaţia sangelui si are o mare putere de netezire a pielii. Ajuta foarte mult in ameliorarea sau chiar vindecarea acneei la adolescenti.

Elementele minerale şi oligoelementele conţinute de sarea de Himalaya stimulează circulaţia, detoxifică şi hrănesc pielea, corpul şi sufletul.


Ingrediente: 70 % ulei de masline, ulei de luminita noptii, ulei de cocos, ulei de ricin, glicerina vegetala, sare de Himalaya, apa distilata.
Uleiuri esentiale: lavanda, din coaja de mandarine si portocale, sambure de grapefruit.

Recomandat: pentru intregul corp, ten , par si scalp.


Mod de folosire: 

Ten acneic, alergic, cuperozic si multe alte probleme ale pielii: umeziti putin, dupa care aplicati sapunul frecand usor fata cu el evitant zona din jurul ochilor. Se lasa ca o masca timp de 10 - 15 minute dupa care se spala fata, cu apa calduta. Se poate repeta tratamentul zilnic pana la disparitia problemelor.

Corp: umeziti pielea dupa care aplicati sapunul pe toata suprafata corpului, apoi masati usor timp de 10 - 15 minute cu o manusa sau un burete de lufa. Pentru o piele frumoasa si catifelata este de ajuns masarea si spalarea corpului cu acest sapun o data pe zi. Nu usuca pielea deci nu este necesara ungerea corpului cu crema. Sapunul in sine este cremos si hidrateaza.


Proprietatile si calitatile ingredientelor folosite in sapun

Sarea de Himalaya: este un produs 100% natural si contine 84 dintre cele ~92 minerale, care se găsesc în aceeaşi componenţă în corpul omenesc.

Efectele curative, energizante, revigorante si de detoxifiere au fost cunoscute in Asia inca din antichitate, sarea de Himalaya fiind folosita cu mare succes in practicile Ayurveda, in terapiile neconventionale, cu scopul de a atinge o viata lunga si sanatoasa.

Sarea de Himalaya ajuta in cazul bolilor de piele: eczeme, alergii, ciuperci etc.

Sarea provine din dealurile aflate la poalele munţilor Himalaya una dintre cele mai puţin poluate zone de pe pamant. Este extrasă, spălată manual şi uscată la soare, nu se folosesc agenţi de rafinare, aditivi, antiaglomerant sau alţi compuşi chimici de sinteză.

Poate fi roşie, roz, albă sau transparentă, nuanţele de roz si roşu provin de la conţinutul natural de fier.

Din multitudinea de minerale/elemente continute cele mai importante sunt sodiul  cu rol detoxifiant, zincul un bun protector al pielii, creste imunitatea, magneziul reduce stresul si este calmant, boronul regleaza intregul organism, calciul intareste oasele si dintii si curata porii daca e aplicat pe piele iar potasiul este cel care echilibreaza hidratarea pielii si reduce retentia de apa.


Uleiul de masline:  este un foarte bun hidratant, mai ales datorita acidului linoleic continut, un compus care previne evaporarea apei, contine cel putin patru antioxidanti care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi ce duc la imbatranirea pielii si la cancerul de piele.

Hidrateaza pielea uscata, ii mentine elasticitatea si stralucirea.



Ulei de Luminita Noptii: trateaza acneea si eczemele, are actiune antiinflamatorie, asigura elesticitatea pielii si previne aparitia ridurilor.

Obtinut prin presare la rece a semintelor de Luminita noptii, uleiul este bogat în acizi grasi esentiali gama linolenic 7% .

Folosit intern: uleiul stimuleaza arderea grasimilor saturate, ajuta la reducerea depozitelor adipoase, contribuind astfel la reducerea greutatii corporale.

Uleiul de Luminita noptii ajuta organismul sa lupte împotriva bolilor infectioase, grabind vindecarea în gripa , infectii respiratorii, alte boli febrile.

Regleaza disfunctiile hormonale si actioneaza ca antiinflamator în sfera urogenitala (uter, prostata ). De asemenea, contribuie la prevenirea tumorilor la sân.

Cititi mai mult despre Luminita Noptii >> 


Glicerina vegetala: are un efect emolient si ajuta la pastrarea pe termen lung a hidratarii pielii prin absortia de apa din straturile profunde ale pielii, rezultand o epiderma foarte bine hidratata.

In industria cosmetica glicerina este folosita in majoritatea cremelor hidratante, ca agent de mentinere a hidratarii.








7 comentarii:

  1. O bunatate,vorbesc din experienta.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca sapunul cu ulei de masline se face foarte urat dupa 2-3 spalari. Este si cazul acestuia?

    RăspundețiȘtergere
  3. buna,
    iarta mi ignoranta :) dar cum pot sa cumpar produsele pe care le faci?k nu vad nici o trimitere catre pret/gramaj/etc,thx

    RăspundețiȘtergere
  4. Scz. dar nu stiu ce inseamna urat pentru tine! Sapunurile mele sunt facute respectand anumiti indici. Pentru ca un sapun sa iasa perfect trebuie respectata combinatia de uleiuri si gramajul. Trebuie sa existe o balanta intre puterea de spalare, spumare, duritate si emoliere. Sapunul facut de mine ramane la fel pana la sfarsit. Nu se inmoaie ( si nu se rupe in doua cand e pe terminate), nu miroase urat, nu isi schimba culoarea, face multa spuma si curata foarte bine.
    Eu ma spal pe fata ( si nu numai ) cu el iar pielea ramane hidratata parca as fi aplicat crema nu sapun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu esti ignoranta emilia :)) ai vazut bine. Nu exista preturi etc. pentru ca nu ma ocup cu vanzarea produselor. O fac din placerea de a face ceva pentru mine...sunt satula de chimicalele din comert. Am vandut produse doar prietenilor si cunostintelor apropiate pentru ca tot ceea ce fac este de calitate. In sensul ca folosesc cele mai bune produse. Nu ma uit la pret si nu incerc sa fac un produs cat mai economic. Pentru mine este importanta calitatea si eficienta produsului. Ar fi greu sa vand un sapun de exemplu care pe net costa ~5,00 lei cu manopera cu tot, iar pe mine doar uleiurile folosite ma costa ~10,00 lei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ma numesc Yorgos si provin de o tara care produce ulei masline de calitate si produc si sapunuri de ulei de masline care este extra virgin si contine 94 la sute ulei de masline si 6 la sute ulei de nuca de cocos facut la rece(cold fusion),fara potasium facut la mina asa ca gramele unui sapun variaza intre 120 de grame si 130 de grame. Sincer mai jos de 20 de ron nu pot vinde...pina acum la cunoscuti care am vandut si la prieteni sunt foate multumiti. Pentru orice informatie mailul meu este georgemaroulas@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, din cate am vazut retetele tale de sapun nu contin soda caustica? deci se poate si fara?

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau