24.07.2011

Plante eficiente pentru piele

Daca va doriti o piele si un ten frumos atunci renuntati la cremele, mastile si lotiunile cu chimicale care oricat de scumpe ar fi tot nocive sunt. Efectele minune sunt de scurta durata, de cele mai multe ori imediat ce renuntati la crema tenul are din nou probleme. Sau in timp efectele de imbatranire prematura, iritatiile, aparitia cancerului de piele, pielea nu mai este elastica ci devine flasca si obosita si multe altele.

Daca ar fi atat de minunate toate aceste chimicale din cremele, unguentele, lotiunile si mastile pe care le folosim cu siguranta am arata cu totii tineri,fara riduri, cosuri, pete.

Multi zic ca sunt oameni experimentati care inventeaza in laboratoare, dupa ani de munca un produs care sa aduca tineretea pielii.

Din pacate acei oameni sunt angajati de companiile de cosmetice, sa creeze un produs acceptabil ca pret, care sa se adreseze unei piete cat mai largi de consumatori. Ganditi-va cat de scump ar fi un produs facut cu ulei esential de trandafir ( este nevoie de 3-5 tone de trandafiri pentru a obtine 1 kg de ulei esential ) si cat de ieftin este cand se foloseste alcoolul feniletilic obtinut prin sinteza ( o substanta identic-naturala din uleiul de trandafir cu miros de lemn de trandafir si petale de trandafir ).

 In anii 1930, compania germana Badische Anilin und Soda Fabrik (BASF) a intrat pe piata productiei de parfumuri cu alcoolul feniletilic.

ATENTIE! - Plantele au si ele interdictiile lor. Plantele contin substante alergene, toxice si chiar otravitoare pentru piele si organism daca sunt folosite incorect. Cand utilizati o reteta, respectati-o intocmai fara a adauga mai mult decat trebuie.

Daca se indica ca trebuie folosita doar pentru picioare, atunci o utilizati doar pentru picioare si incercati utilizarea ei pe fata sau ochi. Nu utilizati plante pe care nu le cunoasteti, nu stiti ce proprietati si indicatii au, doar pentru ca le considerati naturale. Efectele pot fi grave si dezastruoase.


O mica parte din cele mai eficiente plante care ajuta tenul si pielea corpului 

SUNATOARE - Uleiul de sunatoare preparat in casa isi mentine puterea curativa timp de doi ani si este utilizat in ingrijirea ranilor deschise, a ranirilor proaspete, hematoamelor, inflamatiile ganglionilor si a tenului aspru...


TATANEASA - extrem de utila in cicatrizarea estetica, aplicata imediat dupa inchiderea ranilor si incetarea supuratiilor. Unguentul de tataneasa ajuta la  protectia pielii fata de actiunea razelor solare si este foarte bun in tratarea arsurilor de gravitate mica, in diferite afectiuni ginecologice...


HIBISCUS - se poate folosi in sampoane, unguente si creme, masti cosmetice, tonice capilare, cataplasme, ulei de masaj terapeutic, aromoterapie.


ROSTOPASCA - Se foloseste in creme si unguente pentru ca este un bun cicatrizant si un antiinfecţios cu spectru larg: bacterii, fungi, protozoare, virusuri. Cel mai eficient este sucul de rostopasca care se obtine prin stoarcere, din tulpinile de rostopasca proaspat rupte. 

GHIMBIRUL - Se foloseste in diferite preparate cosmetice ca: unguente si creme, sampoane, geluri de dus, sapunuri, cat si in aromoterapie, relaxare. Preparatele cosmetice din ghimbir te ajuta sa ai o piele fina si catifelata iar o baie cu siguranta te va relaxa.

HAMEIUL - De la hamei se folosesc florile femele, care au forma unor mici conuri de culoare verde, cu un miros specific, usor amarui, dat de uleiurile volatile pe care le contin.

LUMINITA NOPTII - mentine elasticitatea si troficitatea pielii, controleaza secretia de sebum de la nivelul epidermei, hidrateaza si previne uscaciunea pielii, regenereaza celulele, stimuleaza microcirculatia, reduce inflamatia, ajuta la pastrarea flexibilitatii si fermitatii pielii.


TRIFOI ROSU - Folosit pentru boli de piele (în asociere cu ceaiuri din alte plante depurative): acnee, eczeme, ulceraţii, psoriazis sau alte dermatoze cronice. Calmeaza eficient disconfortul la bebelusi cauzat de dermatita de scutec, pielea iritata sau alte iritatii minore.

Foarte bun pentru arsuri cauzate de expunerea excesiva la soare. Are efect calmant si previne aparitia cancerului de piele, are proprietatea de a hidrata pielea, de a inhiba aparitia negilor, de a reduce sebumul şi acneea.

COADA SORICELULUI - Contine uleiuri volatile si alte substante cu efect calmant, antiseptic, antiinflamator si dezinfectant. Pentru calmarea tenurilor iritate se fac comprese sau bai locale cu infuzie 4% ( 10 lingurite rase (8 g) cu flori la 200 ml apa clocotita, se acopera 20 -30 minute apoi se strecoara ).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau