01.03.2013

Cafeaua - Aliment si Medicament

Cafeaua - Aliment si medicament
A fost demonstat pe cale stiintifica faptul ca, daca un individ bea o cantitate moderata de cafea- 1 sau 2 cesti pe zi- acest lucru nu poate fi decat benefic pentru organismul sau, deoarece ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului de colon, litiazei biliare,cirozei, maladiei Parkinson si previne aparitia astmului.

Consumul regulat de cafea este foarte util in prevenirea diabetului.

Este de asemenea folosita si impotriva durerilor de cap pentru ca dilateaza vasele de sange, si este folosita ca un medicament impotriva migrenelor.

Cofeina este un bun diuretic ce stimuleaza activitatea aparatului excretor si elimina substantele toxice din corp.



Alaturi de fructe si legume, cafeaua contine cantitati importante de antioxidanti,substante care pot preveni efectele daunatoare ale oxidarii la nivelul tesuturilor organismului, ajutandu-l sa se protejeze impotriva distrugerii celulare si reducand riscurile instalarii anumitor tipuri de cancer.

Efectele pe termen scurt ale cafelei asupra organismului sunt extrem de binevenite, deoarece ne ajuta sa gandim mai rapid si mai clar, alungand starile de somnolenta si oboseala.

Prin imbunatatirea performantelor, vigilentei, promptitudinei si eficientei unei persoane, cofeina din cafea conduce la o scadere a nivelului de depresie si anxietate, precum si a riscului de suicid.

O cescuta de cafea dupa fiecare masa ne imbunatateste considerabil digestia. Pe langa influenta pe care o are asupra echilibrului energetic stimuleaza si termogeneza pierderii in greutate.

Cofeina nu produce dependenta.Au declarat mai multi specialisti in domeniu. Foarte multe persoane care au consumat cantitati impresionantede cafea de-a lungul timpului si care au incercat sa reduca consumul au spus ca au simtit un disconfort fizic temporar care consta in dureri puternice de cap, stare de nervozitate si oboseala continua care persista timp de o saptamana. Alte efecte secundare nu sau constatat.

Cercetatorii afirma ca excesul de cofeina diminueaza capacitatea de concentrare. Studiile arata ca persoanele care nu consuma cafea au rezultate mai bune la examene.

Cofeina tulbura echilibrul apei in organism, ducand la deshidratare.
Excesul de cafea poate duce la intoxicatie cu cofeina, semnele fiind tremur si slabiciune musculara, agitatie nemotivata, tahicardie, pielea extremitatilor rece, palida si senzatie generala de rau.

Efectul pe care il are asupra organismului uman imita senzatiile date de cresterea cantitatii de adrenalina: cofeina determina accelerarea batailor inimii si da o stare de supraexcitare a sistemului nervos.

Cofeolul, o alta substanta continuta in cafea, este prost suportat de stomac, poate da arsuri gastrice, crampe abdominale si diaree, mai ales daca aceasta este consumata pe stomacul gol.

12 comentarii:

  1. Melina, Timisoara13 iulie 2011 la 11:34

    Interesant articol. Nu ma gandeam ca banala cafea are atatea recomandari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona, Bucuresti19 iulie 2011 la 14:35

    Eu beau 3-4 cani pe zi, dar sper sa ma ajute nu sa-mi faca rau. Dar sunt dependenta de ea, nu as renunta pentru numic in lume la ea. Sunt un fan al cafelei naturale de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai intai de toate va doresc o primvara frumoasa!
    Interesant articol. Ma bucur sa citesc ca, bauta cu moderatie, cafeaua poate avea atatea recomandari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am tenul gras in zona T si barbie. Uscat pe pometi. Tot pe pometi am punctulete mici rosii care se usuca. Puncte negre pe barbie si nas. Si riduri de expresie nu foarte vizibile, dar exista. Am 24 de ani. Ce mi recomandati pentru tratarea tipului meu de ten? Pornind de la demachiant,sapun,lotiune,totul natural. Va multumesc!

    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  5. Recunosc ca sunt uimit la citirea articolului acestuia deoarece nu stiam pana acum aceste efecte miraculoase pe care le are cafeaua.

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant!
    Ai vrea să ne urmărim reciproc/schimb de linkuri? Aștept răspunsul tău pe http://primacarteblogdinromania.blogspot.se/

    O viaţă minunată îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cafeaua are multe beneficii in cantitati mici.

    RăspundețiȘtergere
  8. revitalizare si energizant!!!! cafeaua

    RăspundețiȘtergere
  9. de 8 ani fac tratament pentru tensiune mare si medicul de familie mi-a recomandat o ceasca de cafea buna- IACOBS- pe zi dar dupa ce satau la masa. E O CEASCA MAI MARE PE CARE O BEAU IN REPRIZE 3-4 ORE

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau