28.08.2008

ACNEEA - O chestie suparatoare ? O fatalitate ?

Un articol pentru cei ce nu cred in puterea vindecatoare a plantelor si legumelor, pentru cei care au incercat leacurile babesti si au avut impresia ca nu sunt eficiente, etc...de toate pentru toti...

Pentru a scapa de acnee trebuie sa urmati urmatoarele etape care sunt foarte importante:

1. In primul rand se curata fata de impuritati si machiaj:

Purify oily skin de la OXYANCE - este un gel spumant de curatare fara parabeni.Lasa fata curata iar pielea se simte intens curatata si improspatata, nu usuca pielea.
Avene Cleanance de la Avene - gel de curatare pentru ten gras cu tendinta acneica,calmeaza pielea iritata datorita apei termale si a gluconatului de zinc.Iar semintele de dovleac din compozitie au proprietati sebo-reglatoare.Este fara sapun si non-comedogenic.

2. O masca pentru gomaj de 2 ori pe saptamana pentru indepartarea celulelor moarte si a punctelor negre acumulate la suprafata epidermei, favorizand aerisirea si reinoirea celulelor:

Avene Gommage doux purifiant - Gel exfoliant pentru ingrijirea complementara a tuturor tipurilor de ten sensibil. Contine un procent foarte mare de apa termala Avene (66%), cu proprietati calmante si antiiritante. Favorizeaza eliminarea non-agresiva a celulelor moarte si a impuritatilor.

3. E important sa folosesti o lotiune pt curatarea tenului:

Normaderm de la Vichy- Tonic astringent purifiant care curăţă progresiv suprafaţa pielii şi reconstruieşte o epidermă sănătoasă. Rezultat după 4 săptămâni: aspectul pielii este transformat, imperfecţiunile resorbite, porii închişi, suprafaţa este netedă şi omogenă.
Vichy - Purete Thermale Loţiune tonică hidratantă pentru perfecţionare
Loţiune tonică hidratantă cu Captalete şi Glicerină: captează impurităţile ca un magnet. Pielea este purificată, rămânând fină şi proaspătă.
Produs hipoalergenic recomandat pentru tenul normal-mixt şi sensibil.

4. O crema eficienta antiacneica:

Ducray Keracnyl Crema Antiacneica - recomandata pentru tratamentul complet al acneei.Este keratoreglatoare, seboreglatoare, antiimflamatoare si bactericida.Non-comedogena.

5. Crema emolienta si hidratata - in caz ca se usuca fata de la tratamentele acneice:

Ducray Ictyane Crema Emolienta Hidratanta - hidrateaza epidermul, micsoreaza senzatia de mancarime si roseata,cicatrizeaza.
Avene HYDRANCE OPTIMALE RICHE - pentru piele sensibila uscata/foarte uscata, deshidratata.Ajuta la restabilirea si mentinerea unui proces de hidratare bio-dinamic continuu.

6. Nu trebuie ignorat tratamentul intern recomandat de un dermatolog.

Antibioterapia pe cale generala este reprezentata de cicline, in special doxiciclina si minociclina ( tetraciclina si eritromicina nu mai fac parte din protocoalele de tratament oral in acnee).Aceste antibiotice actioneaza prin scaderea populatiei de propionibacterium acnes, deci prin scaderea inflamatiei .Sunt bine tolerate.dozele sunt de 50-100mg pe zi pentru minociclina si 100 mg.pe zi pentru doxiciclina.Alte antibiotice mentionate de literatura nu-si regasesc utilizarea pe scara larga în acnee deoarce rezistentele la cicline sunt rarisime .Din nefericire multi medici, chiar si dermatologi confunda elementele din acnee cu foliculitele gram negativ.Doar în acest caz este necesara cultura bacteriana si antibiograma .

7. Foarte important este si ceea ce consumati:

Alimentele grase si prajelile ar trebui excluse din alimentatie sau mancate cu masura.Daca totusi nu puteti sau nu vreti sa renuntati la ele mancati-le doar ziua pana in ora 16.00 ca organismul sa poata sa le digere mai usor, iar seara pana in orele 18.00-20.00 (cand ar trebui sa fie ultima masa)mancati doar alimente usoare fructe, legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau