26.09.2010

SPUNE NU E-URILOR SI PARABENILOR - Nu va mai lasati pacaliti !

Cu toate ca e plin net-ul de liste cu E-uri periculoase, de sfaturi si informatii putini sunt cei ce citesc si iau masuri. Suntem ceea ce mancam...adevar graieste vorba...

Mai personal spus: "Esti ceea ce mananci" . Te meriti asa cum esti, ti-o faci cu mana ta...

Nu va lasati inselati de faptul ca pe etichete scrie: "concentratia de substanta la 100 de grame ... nu provoaca reactii alergice in organism". Ganditi-va ca voi folositi mult mai multe intr-o zi. Nu un singur produs.

Ne dam cu parfum, ne spalam cu sapun sau geluri de dus, ne dam cu crema pe fata sau corp, mancam cu siguranta un produs pe zi ce contine E-uri. Chiar daca noi nu ne dam cu parfum, dar cu siguranta colegul nostru de birou, sau prietenii nostri se parfumeaza iar noi inhalam chimicalele.

Nu zic sa nu ne dam cu parfum sau sa nu ne spalam...dar exista si varianta ecologica, in care produsele sunt facute natural fara adaos de chimicale nocive pentru sanatate.

Pana si nelipsita banana ( in special “Dole” si “Chiquita” ) contine Nemagon o substanta chimica care a fost catalogata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept extrem de toxica care provoaca sterilitate, atrofierea testicolelor, probleme pulmonare, hepatice si renale.

Cred ca nu exista om pe pamant care sa nu guste ceva dulce sau aromat, ceva ce incanta simturile. Gustam sau mancam doar pentru ca ne atrage mirosul, aroma si mai la urma ne gandim si la sanatate ( daca...). Ca mancam acasa sau in oras este acelasi lucru. Chimicale sunt peste tot.

De exemplu esentele: de rom, de migdale, de trandafir, de lamaie, de fructe etc. Le gasim in prajituri, bomboane, inghetate, coktailuri, sucuri si tot ceea ce gasim aromat pe piata. Cosmeticele, detergentii, parfumurile... Pe unde trecem suntem mereu loviti de mirosuri.

In ultima vreme, au aparut tot soiul de aditivi care n-au fost testati toxicologic, dar pe care producatorii au început sa-i folosească intens.

Consumam cu placere mirosind fiecare imbucatura inghitita. Asta pentru ca mirosul de nitro-benzen ( miros de migdale ), valeriant de amil ( miros de mere ), butiratul de izoamil ( miros de fructe ) ne incanta simturile si ne face sa consumam produsele.

Si cand te gandesti ca mai sunt unii dintre noi care in ghilimele spus "miros natural". Trece cate unul pe langa noi mirosind a ceapa, a usturoi, chestii din astea naturale, dar care din pacate ne stramba nasul. Dar daca ajungem in dreptul unui restaurant si simtim usturoiul, gata se schimba problema... nasul nostru incepe sa danseze chemandu-ne la masa...

Condimentele din mancaruri precum ceapa sau usturoiul sunt sub forma de prafuri obtinute prin deshidratare.

Carnea noastra cea de toate zilele! - Semipreparatele din carne contin aditivi sintetici care rămân în organism chiar şi zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri in Romania este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce inseamnă ca, un roman mananca in medie cam 28-30 de grame de produse din carne pe zi.

De ce oare nu ne mai place natura? De ce renuntam la spatii verzi, de ce nu mai cultivam bucatica de pamant pe care inca o mai avem langa casa? Ne e mai comod sa mergem in piata, la supermarket. Facem mofturi si alegem doar ce e frumos, scump si de firma ( si la alimente conteaza firma ca de ... suntem adevarati ).

Nu ne intereseaza ca sunt fructe tratate chimic, plicuri cu prafuri pentru prajituri cu acizi periculosi pentru sanatate, esente care numai naturale nu mai sunt, detergenti, cosmetice si parfumuri care parca au adunat toate chimicalele de pe planeta in ele. Dar nu ne pasa. Dam bani multi si credem ca am luat ceva bun ( sau vrem sa credem ).

AFLA CE CONTIN ESENTELE CE NE IMBATA ATAT DE MULT SIMTUL OLFACTIV:

Esenta de migdale - este de fapt nitro-benzenul ( ulei de mirban ). Nitrobenzenul este toxic când ajunge în contact cu pielea, mucoasele respiratorii sau digestive. Intoxicația se manifestă prin cianoză, sângele va avea o nuanță albastră. Apar simptome a unor tulburări nervoase ca amețeală, dureri de cap, vomitări.

În cazul intoxicațiilor grave, pe lângă tulburări de ritm cardiac, apar crampe, delir, piederea cunoștinței, care se poate termina în câteva ore cu exitus (moarte). Alcoolul potențează toxicitatea nitrobenzenului. Copii mici sunt cei mai sensibili la intoxicații.

Esenta de mere - este acidul valerianic si alcoolul amilic (valeriant de amil). Boli respiratorii ( acute sau subcutanate ) si inflamatia cailor respiratorii cauzate de inhalare gaze, fumuri si vapori. Dermatita iritativa de contact, conjunctivite, intoxicatie acuta, subacuta, cronica. ( Publicat in Monitorul Oficial cu numarul 811 din data de 18 decembrie 2001 )

Esenta de rom - acid butiric si alcool etilic ( butirat de etil ). n-Butanolul este daunator pentru sanatate daca este inhalat, inghitit sau absorbit prin piele. Afecteaza sistemul nervos central. Expunerea la produs cauzeaza iritatia ochilor, a nasului, a tractului respirator si aparitia durerilor de cap. Un nivel ridicat de noxe afecteaza rinichii, ficatul si auzul. La nivelul pielii provoaca inrosirea si distrugerea stratului cutanat iar inhalarea produce apatie, vertij, somnolenta, ameteala, tulburari de respiratie. ( Clasificare în conformitate cu D 67/548/CEE, Anexa I: R10; Xn R 22; Xi R 37/38-41; R 67 Lichid inflamabil şi combustibil )

Miros placut de rom - este formiatul de etil care face parte din clasa alcoolilor substanta extrem de toxica. Actioneaza predominant pe sistemul nervos al omului, mai ales pe centrii ce coordoneaza functiile cerebrale complexe cum ar fi constienta si emotiile, si mai putin pe functiile inferioare, vegetative. Unele simptome ale intoxicatiei acute seamana mult cu cele din intoxicatia cu opiacee.

Aceasta se caracterizeaza prin senzatia de presiune la nivelul creierului, cefalee intensa, nervozitate si iritabilitate crescuta, sensibilitate la stimuli externi, oboseala precoce în cazul efortului fizic, precum si transpiratia profuza si o stare generala de epuizare, ca dupa o raceala zdravana. Exact ceea ce simtim in starea de mahmureala, dupa consumul de alcool obtinut pe cale chimica.

Miros de toporasi si micsunele - se foloseste citralul in condensare cu acetona, acest paraben poate dezvolta alergii si este considerat ca un factor de risc mediu spre ridicat.

Miros de lamaie, trandafiri, etc - Limonene, Geraniol, Linalool sunt agenti parfumatori si au un risc mediu de 6. Hexyl Cinnamal, Benzyl Benzoate si Citronellol sunt agenti parfumatori cu risc mediu 3. Poate provoaca alergii, inrosirea pielii, iritatia ochilor.


Otravurile din cosmetice - la fel cum pe etichetele unor alimente sunt inscrise E-urile continute care afecteaza sanatatea, etichetele produselor cosmetice arata ca majoritatea contin componente chimice care duc la imbatranirea tenului, pot cauza alergii sau boli grave.

Citeste mai mult...

Un comentariu:

  1. SFATURILE DE NOTA ZECE CU PLUS
    Cele mai tari creme sunt totusi cele coreene,originale de la mama lor nu falsuri de doua parale....si asa originale preturile sunt rezonabile iar calitatea nemteasca super calitate
    BB CREME SKIN79 ,gama completa pentru toate tenurile cu spf 50 si ingrediente f bune ,ecologice si fara parabeni .Au gama de melc fantastica cu masca instant ,simti cum intr-un timp scurt pielea ta e mult mai fina,bb crema snali si syn ake,serumurile ,crema de noapte ,toner consistent ,lotiunea care merge si la vergetri si la burtica dupa nastere,toate cu concentratii maxime pana la 95%
    .Au gama de venin de vipera care inlocuieste bine botoxul,si serumurile la numai 50 lei 30 gr ,fantastice.
    Sunt pe on line www.skin79.ro si pe facebook cu transport gratis si mostre pentru a testa produsele.
    .MERITA BB CREMA SI BB CLENCERUL, uN PRIM PAS ,SPRE UN TEN PERFECT

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau