14.10.2010

Hibiscus - sau trandafir chinezesc

Se poate folosi in sampoane, unguente si creme, masti cosmetice, tonice capilare, cataplasme, ulei de masaj terapeutic, aromoterapie.

Afecţiuni ale pielii în general, adjuvant în cancerul de piele, răni, zgârieturi, ulceraţii - spălături şi comprese cu infuzie combinată abcese la nivelul pielii. Se pun cataplasme pe locurile afectate.

Protector al pieleii impotriva radiatiilor ultraviolete, piele cu aspect îmbătrânit, piele ridată, ofilită, uscăciune excesivă a pielii - se fac băi cu adaos de infuzie combinată.

Imbatranire cutanata, hidratare - se foloseste ulei esential, care se aplica direct pe piele.

Mătreaţă, căderea părului (alopecie) - părul se va spăla periodic (de 2 ori pe săptămână) cu infuzie combinată.scabie. Se fac si băi complete cu macerat concentrat din hibiscus.

Masca de par - se obtine prin uscarea petalelor si amestecarea lor cu apa, se lasa la macerat 4- 6 ore apoi se strecoara. Masca astfel obtinuta este utila pentru a lupta impotriva albirii premature a parului, pentru limitarea matretii, dar si pentru hranirea scalpului.

Abcese la nivelul pielii - cataplasme pe locurile afectate.

Scabie - bai complete cu macerat concentrat din hibiscus.


Maceratul la rece – 2 linguriţe de pulbere obtinuta prin macinarea plantei se pun intr-o cana - 250 ml. de apa de izvor sau plata si se lasa la macerat aproximativ 8 ore, dupa care maceratul se filtreaza si se aplica pe piele.

Ulei de hibiscus - un pumn de floare maruntita sau pulbere peste care se toarna ulei vegetal. Se lasa la soare 3-4 saptamani agitandu-se sticla zilnic, dupa care se strecoara si se pastreaza in sticlute mici de culoare inchisa.

Extract alcoolic -  100 grame de floare maruntita sau pulbere peste care se toarna alcool de 40 grade. Se strecoara dupa 2-3 saptamani si se pastreaza in sticle inchise la culoare.




Alte articole:


ROSTOPASCA - Se foloseste in creme si unguente pentru ca este un bun cicatrizant si un antiinfecţios cu spectru larg: bacterii, fungi, protozoare, virusuri. Cel mai eficient este sucul de rostopasca care se obtine prin stoarcere, din tulpinile de rostopasca proaspat rupte. 

GHIMBIRUL - Se foloseste in diferite preparate cosmetice ca: unguente si creme, sampoane, geluri de dus, sapunuri, cat si in aromoterapie, relaxare. Preparatele cosmetice din ghimbir te ajuta sa ai o piele fina si catifelata iar o baie cu siguranta te va relaxa.
HAMEIUL - De la hamei se folosesc florile femele, care au forma unor mici conuri de culoare verde, cu un miros specific, usor amarui, dat de uleiurile volatile pe care le contin.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau