18.01.2010

SUCUL DE CARTOFI CRUZI

Sucul de cartofi nu are egal in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerelor gastrice. Calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive. Este un antispastic, diuretic, emolient.


Intr-un pahar de vin, se pun doua degete de suc si restul apa calda. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se poate amesteca si cu supa sau ciorba. Ca toate sucurile, si cel de cartofi se altereaza repede; de aceea, trebuie extras si consumat imediat.

Milioane de oameni sufera de artrita, dar putini cunosc actiunea benefica a sucului de cartofi impotriva acestei boli. Extractul crud e indicat si in hepatita si litiaza biliara, constipatie, hemoroizi, scorbut. Sucul de cartofi din soiurile rozalii contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Amidonul de cartof este antiinflamator in bolile gastrointestinale, in intoxicatii cu substante toxice.

Tratarea ulcerului gastric si duodenal - Sucul de cartofi cruzi, consumat intern, are acţiune favorabilă în afecţiuni ale aparatului digestiv, respectiv în tratarea ulcerului gastric şi duodenal, ca şi în gastritele acide, cronice sau acute, de origine nervoasă (boli cunoscute ca „nervi la stomac“). Se beau câte 75-100 ml de suc înainte de mesele de dimineaţă şi de prânz, în cure de 2-3 săptămâni. Se poate folosi atât sucul simplu, cât şi în amestec cu suc de morcov şi de ţelină.

Ulcer - mincati zilnic doua-trei felii de cartofi cruzi cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa.

Dureri in git - se pun cartofi cruzi rasi si dati prin alcool incalzit. Amestecul se aseaza intr-o tesatura de bumbac si se aplica pe zona gitului. Infasurati apoi gatul cu un prosop pentru a mentine caldura pentru mai mult timp.

Arsuri, degeraturi, crapaturi ale pielii, ulceratii, edeme ale pleoapelor, cicatrizeaza mucoasele şi rănile infectate, buboaie -  se aplica sub formă de cataplasmă cu cartofi cruzi răzuiţi sau terci din cartofi fierţi. Sub aceleaşi forme se aplică, timp de 15minute pana la 2 ore ( depinde de suferinta ), pe ochi cu vânătăi, pe cearcăne, umflături ale pleoapelor şi riduri din jurul ochilor. Se schimba cataplasma, pâna la vindecarea completa.

Vindecarea usoara a inflamatiilor si ranilor - razuiti trei cartofi cruzi si amestecati-i cu lapte. Intindeti acest amestec pe o pinza si aplicati pe zona afectata.

Negi - se pune cartof crud, ras, o data dimineata si o data dupa-amiaza.

Pecingine sau impetigo -  amidonul din cartof are un efect calmant. Se da prin mixer un cartof crud, dupa care se întinde pasta obtinuta pe fata. Se lasa zece minute, apoi se clateste.

Arsuri solare - se taie câtiva cartofi în rondele subtiri. Se aplica pe partile lezate, lasand sa actioneze câteva minute.

Ulcer, hemoragie - se recomanda suc de cartofi cruzi timp de o luna, chiar daca scaunul devine de a doua zi normal si durerile zilnice dispar. Se bea un 1/2 pahar de 3-4 ori/zi, cu 1/2 h inainte de masa. Se pot adauga miere, suc de lamaie sau suc de morcov.

Insomnie, dureri puternice de cap - beti cite o jumatate sau un sfert de pahar de suc de cartofi, cu o jumatate de ora inaintea prinzului si a micului dejun. Cura dureaza 3 saptamani.

INGRIJIRE COSMETICA

Ten gras - aplicati o data pe saptamina o masca pe baza de cartof ras amestecat cu zeama de lamiie si lasati sa actioneze 10 minute, dupa care clatiti cu ceai de galbenele sau apa minerala.


Ingrijirea mâinilor - se prepara glicerolat de amidon obţinut din 10 g de amidon de cartof, 10 ml de apă şi 130 ml de glicerină. După amestecare, se încălzeşte la bain-marie într-un vas de sticla sau portelan şi se amestecă, fără întrerupere, până se obţine o masă gelatinoasă omogenă.

Albirea mainilor - se foloseşte o pastă obţinută din doi cartofi fierţi şi daţi prin maşina de tocat, amestecaţi cu o lingură de glicerină şi cu zeama unei lămâi. Mâinile care au căpătat mirosuri neplăcute de la diferite produse se freacă cu un cartof crud, tăiat proaspăt.




Citeste mai departe: Bronsita, dureri in gat - Cataplasmele cu cartofi dezinflameaza si calmeaza durerile de gat...


9 comentarii:

  1. Da este foarte bun sucul de cartofi eu am facut un fel de gastrita si de cand mananc dimineata cate un cartof crud pe stomacul gol durerile au incetat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. oare este bun si pentru helicobacter pilori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta cartoful este bun si pt helicobacterpilori.incearca si ai sa vezi re
      ezultatul.multa sanatat

      Ștergere
  3. Aciditatea gastrica

    Mucoasa gastrica contine glande microscopice cu deschizaturi in stomac,care produc un lichid amarui numit sucul gastric.
    Sucul gastric reprezinta un lichid incolor,cu reactie acida (ph=2),care contine apa,enzime proteolitice (pepsina ,gastrixina-descompun proteinele din alimente),acidul clorhidric (activeaza enzimele proteolitice,distruge microbii patogeni,stimuleaza secretia glandei pancreatice),mucina (apara mucoasa gastrica de actiunea HCL si a enzimelor proteolitice) si factorul intrinsec-mucoproteina-cu rol in absortia vitaminei B12.
    Hiperaciditatea gastrica este generata de dezechilibru dintre mecanismele de secretie ale acidului in stomac si cele de protectie ale acestuia,rezultand o serie de simtome :senzatia de arsura sau durere in stomac,regurgitarea,greata,pirozis (senzatia de arsura in piept si in gat,determinata de iritatia esofagului).
    Factori favorizanti :-alcoolul in cantitati mari
    -cafeaua,fumatul
    -starile tensionate (stres,nervozitate)
    -hidratarea necorespunzatoare,apa de retea (contine clor si alte substante acide),apa si sucurile carbogazoase.
    -alimentatia :mancaruri picante,muraturile (mai ales cele conservate in otet,fara a fi obtinute prin fermentatie lactica),mancaruri concentrate (prajituri cu creme,torturi,salate cu foarte multe ingrediente si sosuri,pizza cu carne etc),incompatibilitati alimentare (carne+lapte+paine la aceiasi masa sau carne+oua+cartofi,legume+fructe la aceiasi masa etc),procent ridicat de alimente acidifiante si acide in dieta (carne,branza,margarina,oua,prajituri,zahar alb,muraturi conservate in otet,condimente etc).
    Factori echilibranti :-echilibru psiho-mental
    -hidratare corespunzatoare cu apa oligominerala (30ml/kg corp/zi).
    -alimentatie alcalina :legume (cartofi,morcovi,varza,brocoli,conopida,apio,telina,fasole teci,vinete) ,fructe dulci (mere,piersici,caise,banane,mango,kaki,pere) ,migdale,castane,orez brun,quinoua,seminte de dovleac,floarea soarelui,avocado,nuca de cocos.
    Tratament naturist :lucerna,aloe vera,lemnul dulce,obligeana,frunzele de zmeur,sunatoarea,galbenelele,gemoderivatul din muguri de smochin,gemoderivatul din mladite de afin,remediile homeopate (Nux Vomica,Robinia,Iris Versicolor,Sulphuricum acidum,Formula complexa 21),Vitamina A,bicarbonatul de Na,Calciul,Magneziul.
    Hipoaciditatea gastrica este data de cantitatea redusa de HCL si enzime proteolitice in sucul gastric,fenomen ce duce la o digestia necorespunzatoare a proteinelor si la dezvoltarea microbilor introdusi o data cu alimentele.Hipoaciditatea gastrica determina,de asemenea, abortia deficitara a vitaminei B12 si a Fe.
    In hipoaciditate se recomanda plante amare care stimuleaza secretiile gastrice precum schinelul,pelinul,gentiana,anghinare,coada soricelului;produsele pe baza de clorohidrat de betaina,Zinc (sub forma citrat sau chelat),enzime proteolitice.

    Pentru retete personalizata ma puteti contacta pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

    Adrian,specialist in nutritie,fitoterapie,reflexoterapie,presopunctura

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine nu a tinut tratarea ulcerului cu medicamente si nici cu zeama de cartofi sau varza. Singurul rezultat a fost un tratament facut cu miere de albine, tinctura de propolis si palinca. Dupa 2-2.5 litri de tratament, s-a inchis ulcerul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum e tratamentul cu miere, tinctura de propolis si palinca? cand ai luat, cat ai luat, in ce proportii le-ai amestecat? multumesc

      Ștergere
  5. Albinuata, tu ai facut un fel de tinctiura de propolis cu mire , dar ai folosit palinca in loc de alcool rafinat.:)
    Cartoful crud chiar este foarte eficient. O lingura de zeama de cartof, administrata atunci cand aveti dureri de la ulcer sau gastrita, are efect imediat.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am inceput cura consumind cartoful crud, direct fara sa-l storc. Anonim, la aceasta adresa: plantevindecatoare@gmail.com, nu dau de tine.

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau