30.09.2008

SAPUN PREPARAT IN CASA - PENTRU FATA, CORP SI PAR

Sapun cu ulei de cocos si avocado, unt de shea, uleiuri cu proprietati de catifelare de rapita, orez, palmier si ricin, extracte naturale de tataneasa si aloe, pulbere de alge marine, un strat subtire de cafea pentru exfolierea pielii si o aroma proaspata de ulei esential din levantica

Predomina mirosul de cocos si levantica. Datorita uleiului de cocos are proprietati de hidratare si calmare a pielii inrosite si sensibile iar mirosul de lavanda relaxeaza si revigoreaza.

Uleiul de cocos -  mentine nivelul de hidratare, intarzie aparitia ridurilor si pastreaza fermitatea pielii. De asemenea, este de ajutor in tratarea unor afectiuni dermatologice cum ar fi dermatita, psoriazis, eczema, diverse infectii. Este activ impotriva unei serii largi de ciuperci care produc candidoza, micoze ale picioarelor, picor de atlet (ciuperca piciorului), iritatii de scutec la bebelusi etc.


Uleiul de rapita - datorită conţinutului său de vitamina E, are proprietăţi antioxidante şi de regenerare celulară. Compoziţia seminţelor plantei conferă uleiului de rapiţă calităţi cicatrizante, dezinfectante, emoliente.
Uleiul mai este folosit sub formă de unguent pentru cicatrizarea mai rapidă a rănilor, chiar şi a celor infectate : furuncule, rani etc.

Seminţele de rapita conţin proteine, hidraţi de carbon, substanţe minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloză, glucide, grăsimi, rezine, mucilagii, vitamine (A, B1,B2, niacin, C, beta-caroten).


Untul de Shea este benefic pentru piele pentru ca are o concentratie ridicata de acizi grasi precum acidul stearic si oleic. Aceste substante sunt indispensabile epidermei, ajutand la mentinerea unui nivel optim de hidratare, oferind astfel elasticitate pielii.
Sapunul cu shea contribuie la refacerea echilibrului natural al pielii prin stabilizarea continutului de lipide din celulele epidermei.


Untul de Shea pur este folosit in tratarea pielii uscate, a petelor rosii, decolarari ale pielii, cicatrice si riduri, relaxarea muschilor anchilozati, calmarea durerilor in cazul umflaturilor si artritei, protectie solara.


Sapunul cu ulei de avocado curăţă în mod delicat tenul gras, fără a-l irita, menţinându-i aspectul sănătos. Calmează rapid pielea uscată, sensibilă, şi pătrunde în profunzimea tenului pentru a-i asigura hrănirea şi hidratarea. Proprietăţile naturale ale fructului de avocado îl recomandă drept „hrana perfectă” pentru piele.

Catifeleaza pielea uscata si regenereaza pielea in curs de imbatranire. Are un efect pozitiv vizibil asupra ridurilor si asupra cicatricilor.
Uleiul de avocado este folosit in cosmetica, avand avantajul ca nu creaza problemele referitoare la senzibilizare, fototoxicitate, crearea de formatii cu radicali liberi.
Este compatibil cu aproape toate tipurile de piele. Este emolient, penetrant, hidratant si inmoaie pielea.


Ingrediente si cantitati folosite pentru prepararea a 8 sapunuri, aproximativ 100 de grame bucata:








140 gr ulei de cocos
140 gr ulei de rapita
40 gr unt de shea
40 gr ulei de ricin
40 gr ulei de orez
40 gr ulei de palmier
10 gr ulei de avocado
4,5 gr ulei esential de levantica
171 ml extract hidroalcoolic de plante ( tataneasa si aloe )
1.5 gr pulbere alge marine
2 lingurite cafea macinata





3 comentarii:

  1. abia astept sa primesc cateva sapunuri 'cat costa si cum pot da comanda . arata extra '''trancanici

    RăspundețiȘtergere
  2. Va rog nu mai postati ca anonim. Pentru mai multe detalii scrieti-mi pe adresa codulrosu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte interesant saitu,si retetele dar in ce ordine se amesteca ingredientele pt sapun,asta daca nu e secret.mersi

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau