06.08.2011

Crema antirid pentru fata si ochi cu unt de cacao si ambra

Crema antirid pentru fata si ochi
Spumoasa, catifelata si fina cu aroma delicata de ambra, o crema creata din ingrediente naturale de origine vegetala, de cea mai buna calitate, care patrund nu doar in stratul superior al epidermei, ci si in straturile mai profunde, intretinand intens starea de sanatate si frumusete a pielii.

Datorita amestecului de ingrediente, substantele active din crema se elibereaza treptat si faciliteaza procesul de patrundere al acestora in piele.

Se intinde usor, nu lasa o pelicula grasa dupa aplicare, fiind absorbita imediat in piele, este ideala pentru orice tip de ten. Ingredientele continute asigura o hidratare perfecta, iar tenul devine mai luminos, mai suplu si extrem de fin.

Are efecte anti-imbatranire, previne aparitia ridurilor, atenueaza ridurile existente si  previne imbatranirea celulelor. Crema poate fi folosita nu numai pe fata si ochi, ci pe intreg corpul. Pielea ramane intens parfumata pentru cateva ore, datorita uleiului pur de ambra.

Crema contine suc proaspat si pudra de ghimbir - ce are in componenta sa vallinoide (gingeroli si paradoli) avand un rol benefic in prevenirea cancerului de piele. Ghimbirul este bogat in vitamina E, magneziu, fosfor si acizi aminati, care revitalizeaza si stimuleaza celulele, intensificand circulatia sangvina si accelerand eliminarea toxinelor, hranind si catifeland pielea.

Pudra de ghimbir ajuta la exfolierea usoara a pielii, indepartand celulele moarte de la suprafata, printr-un peeling delicat. Ofera senzatia de piele mai ferma si mai fina.

Untul de cacao - menţine ph-ul optim al pielii, conferindu-i un aspect mătăsos şi strălucitor. Previne apariatia ridurilor din jurul ochilor si hidrateaza perfect pielea uscata.

Ulei de luminita noptii - favorizeaza regenerarea cutanata si mentine elasticitatea si fermitatea pielii redand tineretea epidermei.

Ulei de samburi de caise - este ideal pentru o piele sensibila, inflamata sau uscata. Uleiul are un continut foarte mare de vitamina A, ce actioneaza precum un antioxidant care neutralizeaza elementele daunatoare pielii tale, ajutand astfel la reducerea ridurilor si infectiilor.

Ulei pur de ambra -  are un efect usor afrodiziac ce trezeste dorintele, un miros fin, dulce si putin piperat ce iti imbata simturile.

Compozitie pentru 100 ml crema:

- ceara pura de albine ( intre 2 - 5 % din cantitatea totala )
- 6 gr. emulsifiant vegetal, pentru texturi fine   ( 8 % din cantitatea totala )
- 20 gr. unt de cacao
- 10 gr. ulei de cocos
- 10 gr. ulei de luminita noptii
- 10 gr. ulei de caise
- 20 picaturi ulei de ambra
- 10 picaturi vitamina A
- 60 ml in cantitate egala de: suc proaspat de ghimbir, apa de flori de portocal
- glicerina vegetala ( intre 1 - 3 % din cantitatea totala )
- 24 picaturi in cantitate egala de: conservanti cosgard si rokonsal ( aprobati  Ecocert ).
- 5 gr. pudra de ghimbir ( adaugata la sfarsitul prepararii, cand toate ingredientele au fost bine amestecate )

Ingredientele sunt scrise exact in ordinea prepararii.

Daca se doreste o crema mai fluida:

- se incalzeste 40 - 60 ml apa minerala sau hidrolat de trandafiri pana ajunge la aceeasi temperatura cu faza grasa.
- lichidul se toarna incet peste faza grasa amestecand 3 minute cu un betisor de lemn sau cu un mixer cosmetic.
- se da la rece pentru 5 minute apoi se reia mixarea inca 3 minute.

Nota - Crema poate fi folosita de persoane de toate varstele fie ca sunt femei, barbati sau copii. Nu are atentionari speciale. Nu contine uleiuri esentiale care sa irite pielea si nici alte substante alergene.

Termen de garantie: intre 3 - 6 luni , la temperatura camerei ferita de razele soarelui si caldura.
Tinuta la frigider poate rezista mai mult, dar nu are rost!


Crema de corp si parfum solid cu miros de ambra si trandafir 


Trei produse cosmetice ce completeaza crema de mai sus. O crema de corp care contine aproape aceleasi ingrediente cu crema de fata, doar ca este fluida si pufoasa pentru a se intinde mai bine pe piele si contine mai multa ambra si trandafir. Mirosul este demential!

Crema contine de doua ori mai multa pudra de ghimbir, pentru a intensifica circulatia sangelui si a oferi pielii un peeling delicat, prin exfolierea celulelor moarte de la suprafata pielii. Dupa aplicare lasa o piele ferma, catifelata, placuta la atingere.

Am mai adaugat un ulei foarte important pentru piele:

Ulei de catina: care este in bun cicatrizant, are actiune antiinflamatorie, are proprietati regenerante si de intinerire. Contine cea mai bogata substanta naturala in vitamina E, care e supranumita vitamina tineretii si fertilitatii si vindeca maladii ale pielii precum: eritemele , uscaciunea , mancarimile, exzemele, psoriazisul.

Parfumul solid: este facut din unt de cacao, ceara de soia, ceara de carnauba, ulei de cocos, ulei pur de ambra si ulei esential de trandafir. In contact cu pielea parfumul nu lasa urme grase. Mirosul persista pe piele 2-3 ore, depinde pe ph-ul fiecaruia. Daca se aplica peste crema de corp, mirosul va dura pana la 4 ore.

Apa de parfum - contine extract hidroalcoolic de trandafir, ulei pur de ambra, ulei esential de trandafir, fixator de aroma vegetal. Parfumul are un miros fin, dulce piperat ce te duce cu gandul la un amestec de crema caramel si batoane de vanilie spre sfarsit ramanand o aroma de trandafir scoarta si muschi de copac dupa ploaie. Mirosul persista pana la 4 ore.






16 comentarii:

  1. Looly, Bucuresti8 august 2011 la 13:23

    Sunt innebunita dupa mirosul de ambra! Si cred, dupa cum descrii crema ca e innebunitoare...nebunie mare...

    RăspundețiȘtergere
  2. La ce de bunatati ai pus,cred ca e o nebunie!Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce oare unii pot si altii nu :((

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta combinatia de mirosuri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vinde te rog, din minunatiile astea...fa ceva si pentru noi muritorii de rand...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai putea sa-mi spui te rog cat m-ar costa sa-mi prepar singura crema de fata? Bineinteles daca reusesc...

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu as fi interesata de cost... se merita facuta in casa, sau mai bine cumparata?

    RăspundețiȘtergere
  8. Supeerrr! Cred ca m-as unge tot timpul ... daca as avea si eu asa ceva... sa roiasca barbatii ca albinele in jurul meu

    RăspundețiȘtergere
  9. iti multumesc pentru tot ce scrii,pentru tot ce faci.eu te citesc de ceva timp si am inceput sa aplic cateva din recomandari si retete.te rog din daca poti sa scrii reteta de la crema antirid cu suc de ghimbir mai in amanunt,cu cantitatile necesare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca pot sa fiu cuiva de folos, macar virtual...O sa incerc sa scriu cat mai exact cantitatea folosita, cu toate ca e foarte greu. Sunt retete proprii, imbunatatite in timp. Ochiul meu e format si in functie de cum arata preparatul mai adaug cate un gram in plus sau mai scad. Conteaza foarte mult!
    Pentru reusita cremei este obligatorie ordinea in care se pun ingredientele pentru ca acestea sa devina active in contact cu pielea si sa lucreze timp de 6 - 8 ore. Este de ajuns o simpla inversare ca sa dea peste cap tot efectul. Crema va arata la fel ca aspect, dar nu va fi la fel de eficienta. Foarte important sa se lucreze doar cu vase si ustensile din sticla, ceramica sau lemn!

    RăspundețiȘtergere
  11. buna,te rog spune mi cum sa prepar crema de fata...cumva topesc ceara de albine si adaug ingedientele pe rand la foc....sau la rece...iar gramajul la ceara de albine este cumva de 60g si emulsifiant concret cat ... te rog raspnde mi ...multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  12. buna, ceara de albine cat un bob de mazare nu am cantarit exact.
    Se pune la bainmarie ceara, emulsifiantul, unturile, uleiurile si se lasa pana ajung la 60-70 grade Celsius.
    Emulsifiant 6 grame la 100 ml de crema.

    RăspundețiȘtergere
  13. doamnelor; dece sa va mai chinuiti sa prepararti crema ;e mai mult ca sigur ca nu va iese ,si cheltuieli si timp pierdut ,asa ca mai bine dati comanda cum am facut si eu .am trecut de 65 ani si pot sa va spun ca face minuni

    RăspundețiȘtergere
  14. nu stiu unde sa gasesc ulei de ambra,
    daca as vrea sa cmand o crema antirid, ar fi posibil?
    daca da, cum comand?

    RăspundețiȘtergere
  15. nu stiu unde sa gasesc ulei de ambra,
    daca as vrea sa cmand o crema antirid, ar fi posibil?
    daca da, cum comand?

    RăspundețiȘtergere
  16. pot comanda crema antirid si crema naturala?
    adinaelenaromanescu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau