16.10.2010

Ghimbir - ginger sau catina de rau

Se foloseste in diferite preparate cosmetice ca: unguente si creme, sampoane, geluri de dus, sapunuri, cat si in aromoterapie, relaxare.

Preparatele cosmetice din ghimbir te ajuta sa ai o piele fina si catifelata iar o baie cu siguranta te va relaxa.

Are in componenta sa vallinoide (gingeroli si paradoli) avand un rol benefic in prevenirea cancerului de piele.

Cu cei o suta de constituenti, planta a devenit un fel de panaceu cosmetic, stimuland si revitaliziand celulele. Fiind bogata in magneziu, fosfor si acizi aminati, rizomul de ghimbir este omniprezent in formule revitalizante ale cremelor de fata.

Combate stresul - imediat ce ating pielea, moleculele aromatice de ghimbir sunt trimise direct creierului, gratie receptorilor senzoriali situati in cavitatea nazala. Radacina incalzeste meridianele de acupunctura.

Astfel, pentru a ne relaxa, pentru a ne detensiona, putem folosi puterea uleiurilor esentiale din rizom in deodorante, creme si lotiuni hidratante pentru frictionarea zonelor unde se acumuleaza tensiuni negative tiampla, ceafa, incheieturi.

Infrumuseteaza parul si este se utilizeaza in tratamentul alopeciilor (cheliilor) - stimuleaza in mod deosebit meridianul plamanului, aflat in relatia cu pielea si cu parul.

Se aplica pe locurile unde dorim cresterea parului sub forma de rondele proaspete. Lotiunea cu ghimbir este buna pentru tonificarea si revitalizarea parului.

Sensibilitate la frig - se fac frectii energice cu tinctura de ghimbir timp de citeva minute, dupa care se aplica un unguent.

Reumatism, poliatrita reumatoida - se toarna peste pudra de ghimbir ulei vegetal. Se amesteca bine si se lasa la macerat timp de 3-4 saptamani dupa care se strecoara printr-un servet de bumbac.

Compozitia se incalzeste pe foc la bain-marie apoi se adauga ceara de albine pura. Se ung locurile dureroase prin masaj usor de cate ori este nevoie.

Intretinerea pielii - fiind bogat in vitamina E, ghimbirul hraneste si intretine pielea tanara. Se spala zilnic pielea cu sapun natural de ghimbir.

Ghimbirul are un usor efect de incalzire a pielii, intensifica circulatia sangvina, combate celulita si varicele, accelerand eliminarea toxinelor.

Curatarea pielii, scrub -  o bucata de ghimbir se marunteste bine in blender pana devine o pasta, dupa care se ia si se amesteca cu sare de mare sau cu zahar brun. Acest scrub se apoate folosi o data pe saptamana sau cand doriti sa aveti o piele moale si catifelata.

Se maseaza usor cu miscari circulare, pe pielea uscata inainte de baie. Nu se folseste pe fata!

Migrena - se pun la fiert 375 ml (1= cana) apa; dupa ce da inclocot, se adauga 10 g ghimbir proaspat, taiat feliute si 2 linguritede zahar brun, continuand fierberea pe foc mic inca 10 minute.

Se bea ceaiul fierbinte, de trei ori pe zi, pana la disparitia crizelor de migrena.

Elixir afrodisiac - se bea ceai de ghimbir sau 3-4 gr radacina maruntita de ghimbir amestecate cu o lingura de miere. Relaxeaza simturile.

Ceai de ghimbir - la un litru de apa se pune 50 g radacina pisata. Se fierbe amestecul timp de 10 minute, apoi se strecoara si se beau cate 3 cescute zilnic timp de 10 zile, dupa care se face o pauza. Se reia cura dupa 2 saptamani.


3 comentarii:

  1. Parca as trai pe alta planeta.Descopar o multime de lucruri noi.Imi place.Tine-o tot asa.Te pupacim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumin pentru acesti comentariu de unele nici nu am auzit da e foarte bine ca am aflat lucruri noi

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant articolul! Nu stiam ca ghimbirul are si calitati terapeutice.

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau