14.09.2010

TRATAMENTE CU CEAPA - Afectiuni gastrice, Hepatice, Edeme Renale ...

Ulcere gastrice - se consuma ceapa multa cruda si  fiarta. Urinari dificile- se fac cataplasme cu felii de ceapa cruda in partea de jos a abdomenului si in zona rinichilor. Se consuma si vin sau tinctura de ceapa.

Edeme renale si hepatice - se bea suc, tinctura, vin, ciorba sau ceapa cruda in alimentatie.

Dereglari intestinale - ceapa se curata, se cresteaza in cruce pe circa 2/3 din adancime. Apoi ceapa se introduce intr-un pahar cu ceai chinezesc fierbinte. Ceaiul trebuie sa fie nici prea dulce nici prea tare. Dupa 10-15 minute puteti sa il beti. Peste ceapa se mai poate turna inca o data ceai.

Contra ulcerului la stomac - 2 cepe albe se taie pestisori, se calesc cu 1 lingura de unt sub capac (nu se prajesc). Se mananca dimineata inainte de masa.


Drenarea bilei si realizarea unei evacuari normale a intestinului gros (efect purgativ) - se consuma 50 gr. suc de ceapa + 1 lingurita de catina alba pe zi. Catina este un bun stimulent al secretiei biliare.


Durere de burta - se taia o ceapa in doua, se presara cu piper si se lega la buric sau se piseaza bine 3-4 cepe coapte in spuza, amestecate cu faina si apa calduta si se pun cataplasme pe burta.


Contra diareei - o mana de foi de ceapa, brune la un litru de apa se fierbe timp de 15 minute. Se bea 1 litru sau chiar mai mult pe zi. Contra diareei sugarilor: se infuzeaza timp de 2 ore trei cepe taiate la 1 litru de apa in clocote. Indulcit cu zahar.


Litiaza biliara - o ceapa mare, taiata fin, 4 linguri cu ulei de masline, 150 g apa si 40 g de untura nesarata. Se lasa sa fiarba 10 minute. Se bea foarte calda mai multe seri la rand. Dupa 2 ore la culcare se bea un decoct de crusin. Tratamentul se face o data pe an.

Parazitilor intestinali  - lasam sa se macereze 6 zile o ceapa mare taiata felii intr-un litru de vin alb. Un pahar in fiecare dimineata timp de 1 saptamana. Se reia timp de 2-3 luni, repetandu-se.

Limbrici - se taie 1-2 cepe, inca de cu seara, si se punea intr-un vas cu apa, unde se lasau o noapte, apoi dimineata pe nemancate se bea apa. Asociat cu cateva picaturi de lamaie ajuta si in afectiunile venoase.

Obezitate, cure de slabire - ciorba cu ceapa din 4-6 cepe taiate marunt care se fierb impreuna cu putina varza taiata marunt si radacina de patrunjel. Se consuma zilnic 250 ml de ciorba.

Stomatite - se consuma cate 50 de grame vin de ceapa si ceapa cruda in alimentatie.

Pentru suferinzii de tuberculoza - 1 kg de ceapa se taie marunt, se amesteca cu 1 kg de zahar si se coace la cuptor acoperita cu capac. Cand se raceste se taie cubulete. Cu 9 zile inainte, se iau 4 ridichi de toamna (negre) foarte mari, se spala bine, se taie si se amesteca cu 2 litri de alcool. Se lasa 9 zile la intuneric. Dimineata pe nemancate se ia 1 lingura de tinctura de ridiche, dupa care se mananca 1 cubulet de ceapa coapta, si 2 ore nu se mananca nimic. Se repeta de 3 ori pe zi, pana se amelioreaza boala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau