23.09.2010

SAPUN PREPARAT IN CASA - PENTRU CORP SI PAR

Sapun cu miere, propolis si catina alba - un sapun delicat, cu proprietati usoare de exfoliere si de regenerare a pielii

Am reusit dupa multe incercari sa prepar un sapun in casa, bland cu pielea, hidratant cu miros de miere si polen. Am preferat sa nu folosesc nici o esenta pentru a fi cat mai pur, mai natural...

Dupa ce te speli cu el pielea nu ramane uscata, nemaifiind necesara ungerea cu crema. Este un sapun cu indice cremos ridicat, cu duritate foarte mica si spuma foarte putina. Cu toate astea pielea nu ramane uleioasa ci doar intens hidratata.

Ingrediente necesare si mod de preparare - cantitatea este pentru 3 buc.


- 150 ml ulei de palmier
- 50 ml ulei de porumb nerafinat
- 10 ml ulei de catina alba
- 76 ml lapte de capra
- 25,316 gr soda caustica
- 1 lingura miere de tei
- 1 lingura polen ( bobitele intregi )
- 1 lingurita propolis

Daca doriti sa faca mai multa spuma atunci se mai adauga ulei de cocos care contine acid lauric responsabil de spumare, curatare si duritate. Dar atunci automat se vor schimba cantitatile in ce priveste laptele si soda caustica.


Mierea - este recunoscuta pentru calitatile sale antibacteriene, antiseptice si antifungice, cat si pentu capacitatile sale de hidratare a pielii. Stimuleaza circulatia sangelui si eliminarea toxinelor si este un aliat impotriva celulitei.

Propolisul - are proprietati vindecatoare deosebite, folosit ca mijloc de aparare impotriva microbilor si mucegaiurilor datorita actiunii sale bactericide, bacteriostatice, antifungice. In propolis se gaseste acidul ferulic, cu actiune antibacteriana (bactericida si bacteriostatica) si aglutinanta (calitati utile in tratarea ranilor greu vindecabile).

Catina alba - are actiune nutrivia, revitalizanta si de refacere pentru piele, are un continut bogat in componente nutritive esentiale pentru sanatatea pielii si are ca efect incetinirea procesului de imbatranire. Stimuleaza regenerarea pielii si este foarte eficienta in tratamentul arsurilor, ranilor cu vindecare lenta si ulceratiilor.
Uleiul de catină alba actioneaza pentru vindecarea unor maladii ale pielii precum eritemele, uscaciunea, mancarimile, eczemele, ajutand in vindecarea unor boli precum psoriazis si Zona Zoster.

Uleiul de porumb - hidrateaza si catifeleaza pielea este antiseptic si antiparazitar.





6 comentarii:

  1. Ai folosit propolis sau Tinctura de propilis? Intreb pentru ca multi spun "propolis", desi se refera la tinctura...

    RăspundețiȘtergere
  2. -frumoasa reteta si detaliata dar...lipseste modul de preparare daca sunteti amabil/a sa dezvaluiti si modul de preparare as fi foarte bucuros.Pt.ca mierea daca este pusa in ceva care este la peste 70 de grade isi pierde proprietatile si chiar devine toxica. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am folosit Tinctura de Propolis. Nu am auzit de propilis.

    RăspundețiȘtergere
  4. cine tot spune ca mierea e toxica ? e adevaratisi pierde proprietatile dar nu devine toxica ,exact cum ai fierbe un mar ......ce ? devine toxic?

    RăspundețiȘtergere
  5. modul de preparare est prin fierbere,sau se prepara la rece sau...
    Nic.
    multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Murphy spunea: "Masoara cu un micrometru, traseaza cu o creta si taie cu un topor". Ceea ce vreau sa spun este ca soda caustica este dozata la miligrame, iar celelalte ingrediente la lingura, linguritza etc.( Vai cata " pretzizie")!

      Ștergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau