17.10.2010

Crema gel cu ghimbir pentru fata si ochi

O crema gel de consistenta fina, foarte buna pentru catifelarea si hidratarea pielii sensibile. Este o crema miraculoasa pentru ca efectul de catifelare si hidratare este instantaneu dupa prima aplicare.

Am folosit suc de ghimbir proaspat amestecat cu putina lanolina topita pentru a da o consistenta cremoasa, fina care sa retina apa pe piele pe toata durata zilei.

Cu toate ca ghimbirul este un condiment foarte puternic, iute as putea sa spun intr-un fel, nu irita deloc pielea sau ochii.

Mirosul fin al ghimbirului si moleculele de ghimbir ajungand in contact cu pielea calda, ne relaxeaza si ne detensioneaza. Cei o suta de constituienti ai plantei sunt ca un adevarat panaceu care stimuleaza si revitalizeaza celulele. Mai multe despre ghimbir, calitatile cosmetice si terapeutice ale acestuia cititi aici.

Ingrediente folosite: un procent de 60 % suc proaspat de ghimbir ( pentru ai da consistenta de gel ), ulei de cocos fractionat, ulei de masline, ulei de avocado, ulei de galbenele, ulei de catina alba, unt de shea, lanolina, ceara de albine, glicerina, ulei esential de ylang-ylang.

Uleiul esential de ylang-ylang este in cantitate extrem de mica. Mirosul foarte aromat de ghimbir este intensificat de prezenta acestui ulei, dand cremei un miros natural foarte placut.

Ghimbir, ginger sau catina de rau - Are in componenta sa vallinoide (gingeroli si paradoli) avand un rol benefic in prevenirea cancerului de piele.

Cu cei o suta de constituenti, planta a devenit un fel de panaceu cosmetic, stimuland si revitaliziand celulele.

Fiind bogata in magneziu, fosfor si acizi aminati, rizomul de ghimbir este omniprezent in formule revitalizante ale cremelor de fata.

Ghimbirul are un usor efect de incalzire a pielii, intensifica circulatia sangvina, combate celulita si varicele, accelerand eliminarea toxinelor.

Citeste mai multe despre ghimbir >> 















10 comentarii:

  1. Numai bunatati acolo.Ce harnica esti.Mai vreau si eu un pic de elan muncitoresc.Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ms. ms... si tu esti harnica la citit. Sunt gata sa impart cu tine elanul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai putea sa-mi trimiti si mie detaliile retetei pe e-mail? As incerca sa o fac si eu daca reusesc. Nu ma pricep foarte bine, dar m-am saturat de chimicalele din comert. Ms :P
    Crina Marcu - Pitesti

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari. Ar fi bine daca ar lua mai multa lume exemplul tau de a folosi produse naturale. Si noi si copii nostri am fi mai sanatosi, nu bolnavi de tot felul de micoze si alergii ale pielii din cauza atator chimicale care inunda piata. In loc sa ne folosim de natura si sa fim mai sanatosi ne lasam corupti de reclama firmelor si firmulitelor care folosesc deseuri petroliere in cosmetice.
    Dar mandria si lauda de a cumpara un produs de firma e prea mare pentru a ne mai gandi la sanatate. Vorba aia: "daca e scump, inseamna ca e bun"
    Da intradevar, deseurile petroliere sunt de cea mai buna calitate. Gasiti tot mendeleev-ul in ele!
    Parerea mea sincera si de necombatut. Felicitari inca o data si sa nu renunti a arata si altora ca se poate trai si altfel.

    RăspundețiȘtergere
  5. cum pot lasa un comentariu fara sa apar ca anonim,unde sa imi fac cont,ca nu ma pricep?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Creati un cont google la urmatoarea adresa:
      https://accounts.google.com/NewAccount

      Ștergere
  6. ghimbir cu suc de dude este extra ordinar impotriva prostiei(pierderii de memorie)

    RăspundețiȘtergere
  7. buna ziua.
    Va rog din suflet sa imi dati si mie pe email cantitatile folosite la aceasta reteta. adresa mea este : andreea_cammy@yahoo.com.
    Va multumesc foarte mult si va felicit pentru articolele frumoase si utile.

    RăspundețiȘtergere
  8. chiar nu vreti sa imi dati si mie reteta? :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Se scrie corect "...PENTRU A-I DA" Va rog corectati.

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau