25.02.2011

Otravurile din cosmetice

Daca vrei sa stii ce e bun pentru corpul tau atunci foloseste-te de afirmatia Ayurvedica ce spune ca nu ar trebui niciodată sa punem pe exteriorul corpului nostru substante care ne fac rau daca le ingeram.

Cu totii suntem preocupati de ingrijirea exterioara a corpului, in scopul mentinerii si imbunatatirii aspectului exterior. Femeile, dar si foarte multi barbati nu se uita la bani cand investesc intr-un parfum de marca sau intr-un produs cosmetic de calitate.
Produsele cosmetice au o larga intrebuintare si se adresează tuturor categoriilor de consumatori, incepand de la nou nascuti pana  la persoane de vârsta a treia.

Trebuie totusi sa va ganditi ca pielea este ca un burete si absoarbe tot ce pui pe ea. Tot mai multi oameni se interesează de alimentatia sanatoasa, naturala tin tot felul de cure sau diete pentru sanatate. Dar putini se gandesc ca folosesc zi de zi produse incarcate de substante toxice cu efecte nocive asupra organismului. ( pasta de dinti, sapunul, detergentii, cremele, parfumurile, rujurile, spumele de ras, sampoanele, gelurile si multe altele )

Nu tot ce se gaseşte pe piata este sigur pentru sănătatea pielii si a corpului. Etichetele produselor cosmetice arata ca majoritatea contin componente chimice care duc la imbatranirea tenului si pot cauza alergii sau boli grave. In interiorul cutiilor si sticlutelor stralucitoare si frumos colorate se ascunde un coktail de produse chimice sintetice, pe care mai multi cercetatori le-au declarat periculoase si responsabile de producerea alergiilor, infertilitate atat la femei cat si la barbati si aparitia unor diferite forme de cancer, la femei in special cancerul mamar.

A Poison Kiss sau "Sarutul care ucide" 

Campania pentru Safe Cosmetics a testat 33 marci renumite de rujuri la un laborator independent pentru a afla conţinutul de plumb. Rezultatele au fost urmatoarele: 61 la sută din din firme si branduri au rujuri ce contin un procent destul de ridicat de plumb, substanta clasificata ca fiind cancerigena.

Rujurile testate si gasite cu continut ridicat de plumb au fost cele de la: L'Oreal, Cover Girl, Chanel ( lipstick ), Lancome. In capul listei a fost rujul de la Dior Addict cu cea mai mare cantitate de plumb. ( pentru mai multe detalii cititi ce site-ul www.safecosmetics.org, Campania pentru Safe Cosmetics )

Rujurile care dureaza cel mai mult pe buze au si cel mai mare continut de plumb. Rezistenta este data de o cantitate considerabila de plumb. Plumbul se formează în organism cu timpul, iar rujurile care conţin plumb, aplicate de câteva ori în fiecare zi, pot contribui la creşterea nivelului de expunere.

Procter & Gamble a declarat intr-un comunicat ca anivelul de plumb la care este expus consumatorul prin utilizarea rujului este "de sute de ori mai mică decât cea care se găseşte în mâncare, apă sau aer".

Nivelurile ridicate de plumb si asimilate prin piele de catre organism pot duce la infertilitate atat la barbati cat si la femei, avort spontan, schimbari hormonale si tulburari ale ciclului menstrual, leziuni ale creierului, intarzieri in debutul pubertatii la fete iar la baieti testiculele nu se mai dezvolta normal. Adolescentii pot avea probleme de comportament, rezultate scolare slabe, agresiune, iar la femeile insarcinate plumbul se duce direct in placenta, ducand la dezvoltarea anormala a fatului.

Daca doriti sa cumparati un ruj care nu contine plumb se testeaza in modul urmator: Aplicam ruj pe mana dupa care frecam portiunea acoperita cu ruj cu un inel de aur. Daca rujul contine plumb, atunci se va innegri la contactul cu aurul.

Un  mic citat din revista Glamour: "... femeile mananca din "greseala" aproximativ 4 kg de ruj intr-o viata."

Parabenii sau conservantii - sunt utilizati in mai toate produsele cosmetice pentru par si piele, chiar si in pudrele si lotiunile pentru bebelusi. Acestia pot duce la dezvoltarea tumorilor canceroase maligne, iar specialiştii au demonstrat ca mimează efectele estrogenului, hormonul sexual feminin. ( daca doriti sa cititi articolul "Produsele cosmetice uzuale conţin substanţe extrem de toxice" de pe site-ul www.yogaesoteric.net )

Metilparabenul si propilparabenul - doua chimicale care afecteaza nivelul de hormoni din corp - sunt prezente in toate lotiunile de corp si cremele hidratante, iar propilen-glicolul, din deodorantul stick, ajuta la absorbirea rapida a produsului de catre piele, insa laolalta cu el, si a altor chimicale si a impuritatilor.

Chiar si produsele asa zise "naturale" contin chimicale. Un produs declarat de producator ca  “natural” poate primi aceasta denumire chiar daca procentul de natural este de doar 1%. Aceste substante periculoase se regasesc in produsele cosmetice in cantitati destul de mici, insa folosirea lor in fiecare zi poate avea efecte negative asupra sanatatii noastre. Efectele apar peste ani iar asta depinde de organismul si rezistenta fiecaruia.





15 comentarii:

  1. Heeeeeeeeeei,BINE AI REVENIT !Nu-mi vine sa cred...ce ma bucur.Sper ca esti bine si cu forte proaspete.
    Fain articolul si util.Imbratisari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hristos a inviat ! Sa ai parte de un paste fericit si luminat,plin de veselie.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Simona, Bucuresti19 iulie 2011 la 14:28

    Pacat ca multi citesc dar, putini iau atitudine!

    RăspundețiȘtergere
  4. I have produced my mailing list of addresses for Christmas similar to the video reveals utilizing MS word 2010 without complications.
    I can easily publish one label per web page or I can easily
    publish the same label on the web page 30 times. I should
    publish my listing of various address on the web page so I have 30 different tags to mail.
    I could not receive that finished the tag section.

    If I publish with the typical going to submit, then print, I acquire the file to print out yet not formatted for the kind of labels
    I am utilizing. I simply do not see exactly how I can do the different address tags to print in the tag
    tab.
    Thanks,.

    My website - xerox phaser 8560 maintenance kit

    RăspundețiȘtergere
  5. Do you have any video of that? I'd want to find out some additional information.

    Feel free to surf to my blog ... waist to height ratio ranges

    RăspundețiȘtergere
  6. I want to downloads printer vehicle driver for Hp Laserjet 1020.


    Feel free to visit my site kellyknowscruise.blogspot.co.uk

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow that wаs unusual. ӏ јust wrοtе an very long cоmmеnt but
    after I clісkеd submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over аgain.
    Regardless, just wanted tο say fantastic blоg!



    Here is my blog pоѕt - Www.Bishtarin.ir

    RăspundețiȘtergere
  8. love the bamboo ring plus the ring while using the map of africa upon it, very cute

    Feel free to surf to my website ... Danon silver jewellery

    RăspundețiȘtergere
  9. To tell the truth that is definitely probably the greatest blogs I've read.

    My web-site: homepage

    RăspundețiȘtergere
  10. I have read several just right stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting.
    I surprise how a lot effort you set to create one of these great informative site.



    Here is my web site ... xerox 8560n

    RăspundețiȘtergere
  11. In some cases the simplest means to removed installed control sequences is
    to duplicate and insert the affected area to notepad, clean the content
    you wish protected, then content and paste it back.

    Feel free to visit my page; xerox phaser 8560 ink

    RăspundețiȘtergere
  12. best of luck! give it a try.

    Here is my web page: xerox phaser 8560mfp driver

    RăspundețiȘtergere
  13. Hi there, I read your blog daily. Your writing style is awesome,
    keep doing what you're doing!

    my site :: hultquist jewellery website

    RăspundețiȘtergere
  14. are made up of gray-white. Panel command is the basis of an educational program vitae, listing, eliminate,
    treatment of paper jam button and many various other indications on the in.
    This HP LaserJet printer is not as.

    My web page Xerox Phaser 8560 (Blogspot.Co.Uk)

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau