19.07.2011

Budinca de orez cu aroma de ghimbir si vanilie

O reteta arabeasca de budinca cu faina de orez, foarte usor de facut. Numele retetei arabesti este Mouhalabieh ( Budinca din faina de orez ). Reteta mea nu este cea originala, dar o sa o public mai jos si pe cea arabeasca pentru cine este interesat.

 Ingrediente:

- 600 ml lapte
- 100 gr. zahar brun ( trestie de zahar )
- 100 gr. faina de orez
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- un varf de cutit ghimbir ( praf )
- stafide aurii ( optional )
- migdale, fistic si sirop caramel pentru ornat

Mod de preparare:

Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul brun, zaharul vanilat, esenta de rom, ghimbirul, apoi faina de orez in ploaie,amestecandu-se in continuu cu un tel.

Se fierbe la foc mediu, pana cand orezul este fiert si crema capata consistenta unei smantani groase, se trage de pe foc si se pun stafidele. Se amesteca bine apoi se pune compozitia in castronele mici.

Deasupra se presara migdale, fistic, stafide..etc .

Se raceste si se serveste cu cateva linguri de sirop caramel deasupra.





Reteta originala arabeasca de Budinca cu faina de orez ( Mouhalabieh )

Ingrediente:

- 4 căni de lapte
- 150 gr. de zahăr pudra
- ⅓ ceasca faina de orez
- ½ lingurita extract de vanilie
- 6 lingurite apa de flori de portocal

- ¼ ceasca de sirop de trandafir sau miere ( pentru ornat )
- fistic tocat, scortisoara, ( pentru ornat )



Mod de preparare: este aproape identic cu modul descris mai sus.








2 comentarii:

  1. Of,ce bunatate!Parca mi-ai facut pofta si o sa-mi fac si eu.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. E un desert usor, de vara... se face imediat, nu necesita efort prea mare. Cea mica cred ca ar fi incantata daca ii pui si putina dulceata de cirese amare deasupra :))

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau