-
Sucul de cartofi nu are egal in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerelor gastrice. Calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive. Este ...
06.10.2010
Bronsita, dureri in gat - terapii naturiste
Cauzele favorizante ale bolilor respiratorii sunt factorii care determina reactii congestive (modificari circulatorii) ale mucoasei nazalei, faringelui, traheei si bronhiilor, ale alveolelor si ale pleurei. Aceste modificari micsoreaza rezistenta si puterea de aparare locala a acestor tesuturi, ajutand sau declansand actiunea microbilor.
Aproape orice "raceala" incepe cu o rinita reprezentand inflamatia si secretia nazala abundenta.
Cataplasmele cu cartofi dezinflameaza si calmeaza durerile de gat
Au proprietati decongestionante, fiind recomandate in caz de bronsita, guturai, dar si pentru diverse afectiuni si neplaceri dermatologice (eruptii, arsuri, degeraturi, plagi). Se fierb cartofii cu ra tati de coaja, apoi se zdrobesc bine, cat sunt calzi, pe o bucata de tifon. Peste ei se pune o alta bucata de tifon. Cataplasma se aplica pe zona pieptului, dar cu atentie, sa nu fie prea calda. Se mentine in locul respectiv doua ore. Operatiunea se repeta de 2 - 3 ori pe zi.
Mod de Utilizare: 500 grame de cartofi se fierb bine in coaja, dupa care se pun intr-un servet sau un saculet de in si se zdrobesc. Pentru a evita arsurile, se infasoara mai intai gatul intr-un prosop, iar cartofii se aseaza deasupra. Se lasa sa actioneze pana cand cartofii s-au racit.
Pentru durerile in gat se mai pot folosi si cartofii cruzi
Mod de Utilizare: 1-2 cartofi se dau pe razatoare dupa care se amesteca cu lapte dulce sau cu otet de mere.Se pune compozitia intr-un servet dupa care se infasoara gatul. Se poate pune seara la culcare si se tine pana dimineata.
Cataplasma cu branza de vaci se recomanda contra tusei si bronsitei. Ajuta la fluidizarea flegmei si usurarea expectoratiei, avand totodata un efect dezinflamator.
Mod de utilizare: Branza se scurge bine de zer, apoi se intinde un strat de un centimetru grosime (la temperatura camerei) pe mijlocul unei panze (care poate fi un servet de bucatarie), iar marginile ramase libere se indoaie deasupra. Se pune pe piept si se lasa sa actioneze o ora sau doua. Daca inflamatia e severa, branza se incalzeste repede. In acest caz, schimbati-o o data sau de doua ori, dupa cum este nevoie.
Cataplasme cu sare grunjoasa si lamaie - Lamaia si apa sarata fac minuni impotriva durerilor de gat. Luati un pumn mare de sare grunjoasa, impregnati-o cu suc de lamaie fierbinte, intindeti-o pe un tifon si aplicati-o pe gat. Puneti deasupra un fular gros, de lana, si lasati sa actioneze o ora.
Cataplasme cu praz - Pentru a calma repede durerile de gat, puneti la fiert in otet un praz taiat in bucati, pana se inmoaie bine. Stoarceti-l, presarati deasupra piper macinat si aplicati-l sub forma de cataplasma pe piept. Prazul e bine cunoscut pentru actiunea sa asupra gatului. Imparatul Nero facea permanent o cura de cateva zile cu praz, pentru a-si pastra vocea.
Cataplasme cu musetel - Opariti o lingurita de musetel uscat cu doua cani de apa clocotita. Lasati sa se infuzeze 5 minute. Varsati lichidul, cu flori cu tot, pe un servet moale, apoi aplicati-o direct pe gat. Se lasa pana se raceste, dupa care procedeul se repeta. La fel de eficiente sunt si compresele cat mai calde cu ulei de masline sau ulei aromat de lavanda.
Compresa de varză - Se taie cotorul din varză, se zdrobeste cu sucitoarea pînă se înmoaie. Varza astfel prelucrată se aplică în jurul gâtului şi se acoperă cu o cârpă de lână. Varza se poate fierbe pentru a fi mai moale.
Daca aveti dureri la inghitire faceti gargara pentru curatare si calmare
Apa Sarata - Dizolvati 1 lingurita de sare de masa in 500 ml apa calduta. Aceasta proportie este suficienta pentru a reproduce continutul salin natural al organismului, astfel incat veti descoperi ca este extrem de calmanta. Folositi-o aproximativ 1 data la 1 ora.
Bicarbonatul de sodiu - folosit in gargara calmeaza, si el, inflamatia gatului. Se pune o jumatate de lingurita de pulbere, la un pahar de apa.
Otet de mere - Antiseptic si bactericid, otetul de mere usureaza si durerile de gat. Amestecati o lingura de otet de mere cu o lingurita de miere, diluati-le cu apa calda si faceti gargara.
Ceai de echinacea - pentru cazuri severe de amigdalita. Procurati-o sub forma de tinctura de la un magazin specializat si puneti 1 lingurita (5 ml) de tinctura in 1 ceasca cu apa calduta. Faceti de 3 ori pe zi gargara cu acest ceai , dupa care inghititi.
Ceai de hidrastis - Desi are gustul neplacut, aceasta planta face minuni impotriva unei dureri in gat. Ea are proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii, astfel ca ataca infectia care da nastere durerii, reducand inflamatia tesuturilor. Tinctura poate fi obtinuta de la un magazin specializat. Puneti 1 lingurita (5 ml) la 1 ceasca de apa fierbinte si faceti gargara o data la 2 ore. In acest caz, dupa gargara tinctura diluata nu trebuie inghitita.
Whisky - Adaugati 1 lingura de whisky la 1 pahar de apa calduta si faceti gargara. Este cantitatea potrivita de alcool pentru a amorti o durere in gat.
Cimbru si salvie - Ambele plante contin virtuti anti-durere de gat. Bogate in uleiuri esentiale si tanin, au efecte benefice, daca sunt folosite in gargara. Cunoscuta inca din antichitate, salvia da un ulei aromat cu proprietati anti-inflamatoare foarte puternice, in caz de inflamare a gatului si a gurii. (E bine sa stiti ca 2-3 picaturi de ulei aromat de salvie, diluat in 10 cl apa, este mai activ decat infuzia preparata cu plante, dar daca o preferati, puneti o lingurita de planta uscata la o jumatate de litru de apa clocotita si faceti de trei ori pe zi gargara, vreme de 2-3 zile pe saptamana). Cimbrul poseda aceleasi calitati antiseptice si anti-infectioase ca si salvia. Infuzia de cimbru poate fi amestecata cu o lingurita de miere si folosita, de asemeni, in gargara. Durerile de gat se calmeaza si daca veti mesteca cateva frunzulite de cimbru proaspat.
Miere si suc de lamaie - Diluati in apa fierbinte un varf de cutit de sare, sucul unei lamai si o lingurita de miere. Faceti gargara de trei ori pe zi (cat mai calda). Lamaia are proprietati anti-inflamatoare, iar continutul ridicat in vitamina C impiedica evolutia infectiei. In ce priveste mierea, se stie inca din antichitate ca este anti-bacteriana.
Suc fierbinte de lamaie cu miere - Stoarceti o lamaie, amestecati sucul cu 2 lingurite de miere si turnati deasupra apa fierbinte. Puteti adauga 2 lingurite de whisky, palinca sau coniac. Sucul de lamaie cu miere se poate folosi si ca atare, fara alt lichid. Se ia de mai multe ori pe zi, cu coada unei linguri de lemn, si se topeste, incet, in gura. In maximum doua zile, durerile au trecut.
Miere cu propolis - Se umple o cescuta cu miere si se amesteca cu 40-50 de picaturi de tinctura de propolis. Se ia de mai multe ori pe zi, tinandu-se cat mai mult in gura, ca sa se topeasca incet. Considerat un antibiotic natural, propolisul actioneaza in mod particular asupra infectiilor gatului.
Decoctul de ceapa - are si el rezultate foarte bune in cazul raguselii si al durerilor in gat.
Se fierb patru cepe in apa, se adauga putina miere. Cu decoctul obtinut se face gargara de cateva ori pe zi. Pentru recapatarea vocii putem sa bem si infuzie calduta din patlagina, muguri de plop, tei. Infuzia poate fi indulcita cu putina miere. Pentru a-si pastra vitaminele si proprietatile antiseptice si antiinflamatoare, mierea se adauga numai dupa ce infuzia s-a racit.
Tabasco in apa - Puneti 10-20 de picaturi de sos Tabasco (e foarte iute), intr-un pahar de apa. Paprica (boiaua) folosita la prepararea acestui sos contine o substanta numita capsaicina, care a ctioneaza contra virusilor. Odata gargara terminata, scuipati repede solutia. Exista riscul unei iritatii gastrice.
Tonic - Într-un păhărel de miere se adaugă suc de aloe vera, trei linguri de rom şi trei de unt topit. Acest tonic trebuie băut încet, reţinând tonicul la nivelul gâtului cât mai mult posibil. Pentru pierderea vocii se mai adaugă la acest tonic şi un pic de ghimbir.
Exista unele plante despre care s-a demonstrat de-a lungul timpului ca au efecte rapide in ameliorarea starii gripale. Mai jos voi prezenta unele dintre cele mai folosite plante care trateaza gripa sau durerile de gat.
- Se pot utiliza ceaiuri din coaja de salcie (decoct din doua lingurite planta la o cana cu apa), busuioc, musetel, cimbrisor, trei frati patati si urzica, acestea sub forma de infuzii.
- Pentru tuse sunt recomandate ceaiuri din cimbru si patlagina sub forma de infuzii sau scai vanat sub forma de decoct din doua lingurite planta la o cana cu apa. Pentru tuse puternica folositi: coada soricelului, musetelul, menta, levantica, rozmarinul si mugurii de pin.
- Gargara cu ceai concentrat de salvie. Salvia contine substante desinfectante naturale si intareste capacitatea de aparare naturala a mucoasei. Pentru calmarea durerilor un gat se fac inhalatii cu infuzii cu salvie, busuioc, urzica sau galbenele.
- Infuzie cu fenicul salbatic. Daca avand gatul inflamat, va piere si glasul, incercati acest ceai. Se fierbe 1 cana de lapte, se zdrobesc 5 g de fructe de fenicul, se adauga in lapte si se lasa la infuzat 10 minute. Bautura poate fi indulcita dupa gust cu miere si se va bea cat mai fierbinte de 3 ori pe zi.
- Ceaiul de flori de tei are efecte sigure si imediate in tratarea gripei. Pentru a avea efecte maxime trebuie baut cu lamaie si indulcit cu o lingurita de miere de albine. Asta pentru ca sucul de lamaie, prin continutul de vitamina C, contribuie in mod eficient la combaterea, dar si la prevenirea racelii, prin cresterea rezistentei organismului.
- Cimbrul si cimbrisorul sunt iarasi doua plante extrem de benefice in cazul racelilor si gripei. Se folosesc sub forma de ceaiuri si infuzii. Thimolul, substanta activa continuta de cimbrisor, actioneaza ca un antiseptic natural, fiind de ajutor impotriva virusilor.
<< INAPOI LA PAGINA PRINCIPALA
...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
TOP LUNAR - Articole populare
-
Sucul de cartofi nu are egal in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerelor gastrice. Calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive. Este ...
-
Ceapa ( Allium cepa ) Ceapa este originara din Asia, fiind una dintre cele mai vechi plante de cultură, cultivata ca plantă medicinală...
-
Cu toate ca e plin net-ul de liste cu E-uri periculoase, de sfaturi si informatii putini sunt cei ce citesc si iau masuri. Suntem ceea ce...
-
Reguli de viata Institutul Francez pentru Anxietate si Stress din Paris, recomanda urmarea a 20 de reguli de viata. Expertii considera ...
-
Cauzele favorizante ale bolilor respiratorii sunt factorii care determina reactii congestive (modificari circulatorii) ale mucoasei nazalei...
-
Aceasta cura ajuta la intarirea muschiului cardiac. Cîntăriţi un kilogram de stafide uscate şi mîncaţi în fiecare zi, pe stomacul gol, ex...
-
Click pentru marire Pe cerul plin de stele nori negri se astern Intunecand deodata al noptii far etern. O umbra fioroasa invaluie...
-
Un deodorant crema natural cu miros subtil de ylang-ylang, mosc si geraniu, usor de preparat in casa. Este foarte eficient cu actiune ind...
-
Puteti sa va faceti servetele umede in format mic pentru poseta, sa aveti la birou, oriunde va pot fi de ajutor. Se pot folosi cutii de...
-
S e poate folosi in sampoane, unguente si creme, masti cosmetice, tonice capilare, cataplasme, ulei de masaj terapeutic, aromoterapie. Afe...
Cele mai cautate:
amorteala la degetul mic si inelar de la mana stanga,ceai coada soricelului menstruatie,Ceaiul de dafin, cind te doare degetul cel mic de la mana dreapta,de ce amortesc mainile,dureri de gat si arsuri in piept,rosu in gat copii,rosu in gat copii tratament naturist,maini si picioare umflate si amortite,sucul de cartof remediu in dureri de stomac,suc de varza,suc de cartof,Tratare afectiuni respiratorii,laringita tratament,cartofi razuiti raceala,rostopasca proprietati terapeutice,scadere acid uric,amigdale umflate,calcaie crapate,tratamente cu urina,luminita de noapte,crema naturala fata,fabricarea sapunului,
Buna ziua,
RăspundețiȘtergerecare dintre retetele de mai sus este optima ptr. o bronsita pe cale sa se cronicizeze (etiologie infectioasa , nu tabagica) ?
va multumesc,
Cristian
Bucuresti
Extern este recomandata reteta de mai sus: Cataplasma cu branza de vaci.
RăspundețiȘtergereDaca bronsita este pe cale de cronicizare iar tusea si expectoratia sunt din ce in ce mai dese si dureaza de cel putin 3 luni consecutiv, este necesar un tratament cu antibiotice, iar in paralel un tratament naturist cu planta numita coada-calului.
Se ia de 3 ori pe zi cate o lingurita de pulbere de coada-calului, pe stomacul gol. Ajuta foarte mult la refacerea rapida a tesuturilor distruse de infectii si in acelasi timp este un remediu eficient atunci cand boala tinde sa se cronicizeze.
Alimentatia trebuie sa fie usoara, cu lichide abundente, fructe si legume, ceai verde.
Evitati prajelile. Nu consumati alimente condimentate - ardei iuti, usturoi, ceapa verde, mustar si scortisoara. Evitati produsele lactate, acestea maresc secretia de mucus. Nu mancati alimente prea sarate sau prea dulci.
Am gatul rosu de cateva saptamani.
RăspundețiȘtergereAm efectuat exudat faringian de 2 ori. Nu a iesit nimic rau.
Am incercat gargara cu apa cu sare, cu bicarbonat, am inceput sa iau FARINGOSPRAY,am luat DECASEPT, propolis cu vit.C... CE SA MAI FAC?
aM FOST LA orl . Medicul m-a tratat cu indiferenta cand a vazut biletul de trimitere in mina mea... este cumplit.Simt cum ma perpelesc si nu stiu ce am... O laringita sa tina atatea saptamani? Problema este ca nici nu tusesc, nici nu ma doare, doar la anmite alimente am senzatia de gat ingustat.Am pofta de minare,mananc dar am gatul rosu... Ce poate fi? Cancer? ce investigatie mai serioasa trebuie sa faci? Sa nu ma trimieti la medicul de familie caci am fost. Nici nu m-a atins s-a uitat putin in gat si a constatat ca e gatul rosu.M-a trimis la ORL unde m-am lovit de un nepasator. Multumiri de la officetrei@yahoo.com
Cand am ajuns la Whisky m-am distrat tare. Nu stiam de el. Oricum sunt bine de stiut si de retinut toate aceste tratamente naturiste.
RăspundețiȘtergereFelicitari pt site aveti retete minunate.
RăspundețiȘtergereO imunitate perfecta este o prioritate de zi cu zi si se poate realiza prin consumarea cu incredere a plantelor folosite in tratamente naturiste.
RăspundețiȘtergereNu ne trimiteti la medic, pentru ca medicii sunt mana-n mana cu mafia farmaceutica si chiar daca nu ar fi, nu ar sti ce sa ne prescrie pentru ca doar de otravuri chimice au invatat in facultate. Ei stiu doar sa dea antibiotice, care acum sunt fabricate cu substante care sa faca rau, nu sa vindece. Pentru infectie la amigdale ei prescriu augmentin si acesta este invelit intr-o pojghita de praf, care face o ciuperca foarte urata, ceea ce nu facea cu ani in urma. Si toate chimicalele sunt create pentru a face rau.
RăspundețiȘtergere