14.09.2010

TRATAMENTE CU CEAPA - Boli ce pot fi prevenite si tratate cu ceapa

Ceapa ( Allium cepa )

Ceapa este originara din Asia, fiind una dintre cele mai vechi plante de cultură,  cultivata ca plantă medicinală, condiment și ca legumă.

În Egiptul antic ceapa era oferită zeilor ca ofranda, sau era folosită ca monedă de plată pentru a ajunge în rai. In acest fel au fost plătiți și lucrătorii care au clădit piramidele.

La romani ceapa constituia un element important din alimentația de bază. În Evul mediu ceapa nu lipsea de pe masa locuitorilor Europei fiind folosită și ca amulet contra pestei.

Compozitie chimica

Contine vitaminele: C, B1, B2, B6, E, PP, sulf, siliciu, iod, fosfor, calciu, caliu, fier, natriu, carotin, acid folic. Fitohormoni: auxine, giberline.

Enzime: invertaza, oxidaza, peroxidaza, catalaza, lipaza, cistein-liaza, fructozil-transferaze.
Uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenti,  fitoncide si substante afrodisiace.

Denumiri Populare

Cepoi, arpagic, harpagica, ceapa-moldoveneasca, ceapa-bulgareasca, ceapa de apa, ceapa de arpagic, ceapa de gradina, caba, cebula, ceapa-hasma, ceapa-lunguiesa, cepsoara de vara, ceaclama, hagima, hajma, herpejica, hocegi, orceag, parpagica, samulastra, teapa, teapi, tepoi.


Folosire si proprietati 
 

Antiseptic, antibiotic, analgezic, emolient, rezolutiv, revulsiv. Impiedeca inmultirea microbiana, chiar contra stafilococilor, limiteaza durerea sau chiar o suprima. Diuretic puternic, expectorant, antitusiv, antihelmitic, hipoglicemiant, antitrombotic, afrodiziac.
 


In bucătărie este folosită ca și condiment. În medicină, împreună cu usturoiul, ajută la restabilirea și normalizarea circulației sanguine. Are o acțiune antimicrobiană, reglează metabolismul și mai ales a lipidelor, stimulează sistemulu imunitar, ajută la combaterea răcelii.

Aliment apreciat în antichitate pentru virtuțile sale terapeutice (Dioscoride, Pliniu...), tonice și antiinfecțioase, ceapa este un factor de sănătate și de longevitate.

Desi toate fructele si legumele sunt benefice omului, doar unele merita denumirea de „aliment miracol"; ceapa facand parte dintre acestea.

Persoanele cu probleme cardiace cunosc faptul ca ceapa, fluidifica sângele, scade riscul aparitiei trombozei si a infarctului miocardic. Aceasta proprietate a fost confirmata de cardiologi englezi. In urma acestei descoperiri in laboratoare sau preparat comprimate pe baza de ceapa, usturoi, arpagic, praz si rozmarin care ajuta foarte mult in bolile cardiovasculare, scaderea tensiunii, reducerea grasimilor din sange etc.

Avand un continutul bogat în fructosan ceapa este un diuretic puternic. Ea poate provoca eliminarea a trei litri de urina pe zi, dizolvand si eliminand acidul uric, foarte eficient în calmarea durerilor reumatice si a crizelor de guta.

Totusi, pentru a beneficia de efectele cepei, ficatul nu trebuie sa fie atins de cancer - de o ciroza avansata. De asemenea, ceapa este contraindicata persoanelor care prezinta ascita.
Glucochinina pe care o contine ceapa este raspunzatoare de actiunea sa antidiabetica. Aceasta substanta stimuleaza pancreasul, obligându-l sa-si reia functia naturala: secretia insulinei.

Ceapa poate actiona si în cazurile de tensiune oculara, colesterol marit ( avand o actiune hipocolesterolemianta ), are un efect antiastmatic si antiinflamator ( datorita prezentei tiosulfatilor ), amelioreaza afectiunile prostatei ( se curata o ceapa mare, se toaca marunt si se amesteca într-o supa sau ciorba care se consuma în fiecare seara ), recomandata în afectiunile bronho-pulmonare si în rahitism, obezitate ( pentru ca are o mare putere diuretica ).

Este un bun antifungic si vermifug, ceapa provocand eliminarea viermilor intestinali (ascarizi, oxiuri). Siliciul pe care îl contine întareste oasele si reda supletea arterelor, sulful regenereaza sistemul nervos, iodul stimuleaza imunitatea naturala a organismului.

Vitamina A regleaza glandele endocrine, contribuie la întretinerea pielii si a muschilor, încetineste îmbatrânirea tesuturilor.


Atentie - Precautii si contraindicatii la tratamentul cu ceapa

Ceapa se consuma cu prudenta de catre bolnavii de gastrita, de colita de fermentatie si de cei cu colonul iritabil. Exista destul de multe persoane care au o intoleranta digestiva mai mica sau mai mare la ceapa. In cazul lor ingerarea cepei poate inhiba peristaltismul gastric, poate incetini procesul digestiv, mergand pana la aparitia starilor de greata si a indigestiei puternice.

In aceste cazuri doza de ceapa va fi redusa pana la limita suportabilitatii, organismul obisnuindu-se gradat cu acest remediu. Este indicat ca dupa administrarea cepei sa se consume o portocala acrisoara, si sa se mestece dupa aceea indelung coaja puternic parfumata a acesteia ( pentru corectarea mirosului respiratiei ).



Boli ce pot fi prevenite si tratate cu ceapa


Ateroscleroza generala sau cerebrala, congestia cerebrala, varice, insuficienta circulatorie periferica, mai ales venoasa, congestii pelviene sau prostatice, asteniile de diverse naturi, mai ales astenia sexuala la barbati si femei  

Consumul de ceapa ceapa cruda previne ateroscleroza, ischemia cardiaca si amelioreaza hipertensiunea. Se administreaza 50 grame de ceapa proaspata pe zi in felul acesta diminuand foarte mult riscul cresterii colesterolului seric, determinat de o alimentatie cu un continut ridicat de grasimi.

Ceapa cruda consumata zilnic are efecte bune de combatere a afectiunilor cardiovasculare si a imbatranirii, datorita neutralizarii radicalilor liberi de catre substantele antioxidante din ceapa.
Mai jos va prezint o reteta care este foarte buna in amelioararea circulatiei sanguine ( ajutand la compensarea si disparitia varicelor ), a bolilor cardiovasculare dar si in cazuri de raceala sau gripa.


Reteta din suc de ceapa cu miere de albine 

Compozitie: 1 kg ceapa rosie, 300 g miere de albine din flora montana.

Preparare: ceapa se curata, se spala si se da prin storcatorul de fructe, obtinandu-se aproximativ 600 ml suc de ceapa care se pun intr-o sticla curata si se amesteca bine cu mierea. Se pastreaza la figider.

Mod de dministrare: se iau cate 150 ml pe zi, cate 50 ml inaintea sau in timpul meselor principale, timp de o luna, cu o saptamana pauza. Dupa aceea se recomanda serii de cate o luna , de 2 ori pe an, primavara si toamna.

Ateroscleroza -se prepara o tinctura de ceapa din  500 ml alcool 40 grade si 500 grame de ceapa. Se lasă 10 zile la macerat, apoi se filtrează. Se ia câte 1 linguriţă înainte de masa de prânz şi seara. Tratamentul este de lunga durata. 


Afectiuni ale aparatului respirator


Afectiunile respiratorii - reteta de preparare: se fierb la foc mic doua cepe cu tot cu coaja, vreme de cinci minute, intr-o cana de apa, dupa care se lasa sa se raceasca vreme de 10 minute, acoperind vasul. Se strecoara si se bea pe stomacul gol cat de fierbinte posibil.

Ceaiul nu este foarte placut la gust, insa actioneaza foarte rapid si se zice ca nu exista leac mai bun contra tusei si durerilor de gat si de piept.


 Gripa - se lasa la macerat patru cepe, timp de 24 de ore, într-un litru de apa calduta. Se bea o ceasca între mese si înca una înainte de culcare. Acest preparat luat dimineata pe stomacul gol, mai are proprietatea de a ameliorara diabetul.

Solutia alcoolica de ceapa ajuta la resorbtia edemelor de la nivelul membrelor inferioare: se toaca foarte fin 150 g de ceapa. Se adauga o cantitate egala de alcool de 90°. Se lasa la macerat zece zile, agitând zilnic vasul. Se strecoara, storcând foarte bine. Se iau trei - patru lingurite pe zi, eventual dizolvate în putina apa. Se face o cura de o luna, care poate fi reluata de doua sau de trei ori pe an.

- Daca simtiti ca ati luat gripa, imediat radeti putina ceapa, aranjati-o pe 2 bucatele mici de tifon si introduceti-le in nas. Pielea de langa nas o ungeti cu crema. Aplecati capul putin inainte, astfel ca sucul sa nu curga in gat si respirati prin tampoane 10 minute.

- 2 linguri de suc de ceapa, 1 lingura de miere, sucul de la o lamaie, 1 ceasca de apa calda. Se bea de trei ori pe zi, iar in cazuri grave, pana la sase ori pe zi.

- O varianta de inhalatie, pentru gat. Ceapa rasa se pune pe o farfurioara, se acopera cu o palnie si bolnavul respira prin ea.

- Contra gripei se mai face un macerat din 2 cepe taiate in felii subtiri care se pun intr-un litru de apa plata sau de izvor. Se va lua un pahar de macerat intre mese si un alt pahar seara la culcare, vreme de vreo 15 zile.


Febra - poate scadea daca puneti in urechi, pe timpul noptii cate o bucata de ceapa, invelita in tifon.

Bronsita si tuse - se taie felii doua cepe apoi se coc usor, fara apa sau grasime. Apoi se zdrobesc putin cu podul palmei sau cu fundul unei cani, se pun într-un tifon si se aplica pe piept sau pe gât sub forma de cataplasma, se mentin toata noaptea, fixându-se cu ajutorul unui bandaj lejer.

- prajiti  2 cepe si puneti-le pe pieptul uns cu ulei de masline. Acoperiti-va cu o flanela pentru a mentine calduta. Puneti o perna electrica sau o sticla de apa fierbinte pe piept pentru descongestionare.

- se iau dimineata, la pranz si seara, cate 2-3 lingurite de sirop de ceapa, in cure de cate 2-3 saptamani. Este un remediu util, mai ales in tratamentul bronsitei infectioase, dar si al celei tabagice, precum si al celei alergice.


Tuse persistenta, convulsiva - se bea decoct de ceapa cat de fierbinte posibil, indulcit cu miere. Doua-trei cani pe zi din acest remediu prea putin placut la gust, ba chiar respingator pentru unii, are efecte aproape miraculoase de oprire a acceselor de tuse, de eliminare a secretiilor de pe arborele bronsic, de refacere a epiteliilor distruse de infectia respiratorie.

- Ceapa cu miere de albine infuzata timp de 12 ore. Se ia cate o lingurita de trei ori pe zi sau se bea sucul astfel preparat.

- Coaja de la 10 cepe cu 1 l de apa se fierbe intr-un vas inchis. Inainte de masa, se beau cate 150 g din acesta compozitie de 3 ori pe zi.

- 10 cepe mari si un catel de usturoi se fierb in lapte proaspat, nepasteurizat. Se adauga miere, se bea o lingurita de trei ori pe zi. Este un foarte bun expectorant.

- Se ia o sticla si se umple cu ceapa tocata. O acoperi cu coca si o pui in cuptor pana cand s-a copt bine. Se lasa la racorit.

Copiilor pana intr-un an li se administreaza o jumatate de lingurita pe zi. Pentru copiii mai mari, fac miracole doua linguri din aceasta compozitie, de trei ori pe zi.

- Ceapa cu miere: sucul de ceapa se amesteca in parti egale cu miere, preferabil poliflora. Se va lua din aceasta de cate ori este nevoie in cazul tusei, sau pentru tratament preventiv cate o lingurita de 3 ori pe zi.


Tuse uscata - se ia o ceapa care se toaca marunt apoi se amesteca cu doua linguri de grasime de gasca. Se face masaj pe gat, iar dimineata mananci o lingurita din aceasta compozitie.

- luati 1 cartof, 1 ceapa, 1 mar crude; spalati-le bine, curatati-le si puneti-le intr-un litru de apa. Fierbeti-le pana ce apa scade la jumatate. Luati cate 1 lingurita de fiertura inainte de masa.

Laringita - se prepara o tinctura de ceapa din  500 ml alcool 40 grade si 500 grame de ceapa. Se lasă 10 zile la macerat, apoi se filtrează.Se ia câte 1 linguriţă înainte de masa de prânz şi seara. Preparatul este util si in tratarea  prostatitei ( inflamarea prostatei ). Pentru prostatita tratamentul se face doar zece zile pe lună, apoi pauză douăzeci de zile.

Adjuvant in astmul bronsic - zilnic se bea un sfert de pahar de lapte fierbinte, in care se pune o lingurita de suc de ceapa si cateva picaturi de suc de usturoi.

Acest preparat favorizeaza eliberarea arborelui bronsic de secretii, elimina in buna masura senzatia de sufocare, previne contractura spastica a cailor respiratorii.

Dureri de gat - intern tinctura ( o lingurita inaintea fiecarei mese ) iar extern cataplasme cu ceapa coapta aplicate calde.

Guturai -  se taie ceapa rondele, se macereaza timp de 24 de ore, pe o farfurie, cu suficient zahar tos; din lichidul extras se beau 2-5 lingurite pe zi, treptat. Preparatul este util si in caz de tuse.

Raceala usoara - suc cu miere ( maxim 10 linguri suc de ceapa pe zi ), tinctura cu vin ( la 1 litru de vin alb se vor pune 50 ml suc de ceapa. Se lasa timp de 8 zile, apoi se va strecura.

Se complecteaza din nou la 1 litru vinul, dupa care se poate consuma ca tratament cate o lingura de 3 ori pe zi). Este bine sa se ia inainte de mese cu 30 minute. Extern se pun cataplasme cu ceapa pe torace.

- sirop de ceapa: se scobeste o ceapa si, in locul miezului inlaturat se pune timp de 10-12 ore, miere de albine. Se ia cate o lingurita la 6 ore, timp de 7 zile.

Pneumonie - tinctura  de ceapa cu miere cate o lingura de 3 ori pe zi inaintea meselor principale.

- comprese cu ceapa pe talpi ( sosete cu ceapa ) produc o usurare in cazul unor afectiuni precum: pneumonia ( doar cu avizul medicului ), gripa, febra, dureri de urechi, durerile de dinti.

"Sosetele cu ceapa" pot fi folosite de adulti si de copii (incepand de la 6 luni).
Este foarte important ca picioarele si corpul, sa fie bine incalzite. Picioarele trebuie sa ramana calde pe parcursul aplicarii.

Mod de preparare - se iau 4 cepe ( cate 2 cepe de picior ), se taie in felii mai grosute si se pun pe o bucata de panza din bumbac subtire.  Pliati marginile peste ceapa si incalziti compresa pe dosul unui capac asezat pe o oala cu apa care fierbe.

Presati apoi compresa intre palme, ca sa zdrobiti ceapa si asezati-o pe talpa tragand apoi o  soseta de lana peste ea. Piciorul trebuie sa ramana cald (folositi eventual si o buiota sau o sticla cu apa fierbinte). Compresa poate fi tinuta peste noapte.


Stari febrile, migrene, diaree, viermi intestinali - o ceapa tocata, peste care se toarna 0,5 litri de apa fierbinte, se inveleste si se infuzeaza 12 ore. Se consuma ¼ de pahar de 3-4 ori pe zi cu 20 minute inainte de masa.




AFECTIUNI GASTRICE, HEPATICE SI EDEME RENALE

Ulcere gastrice - se consuma ceapa multa cruda si  fiarta. Urinari dificile- se fac cataplasme cu felii de ceapa cruda in partea de jos a abdomenului si in zona rinichilor. Se consuma si vin sau tinctura de ceapa.

Edeme renale si hepatice - se bea suc, tinctura, vin, ciorba sau ceapa cruda in alimentatie.

Dereglari intestinale - ceapa se curata, se cresteaza in cruce pe circa 2/3 din adancime. Apoi ceapa se introduce intr-un pahar cu ceai chinezesc fierbinte. Ceaiul trebuie sa fie nici prea dulce nici prea tare. Dupa 10-15 minute puteti sa il beti. Peste ceapa se mai poate turna inca o data ceai.

Contra ulcerului la stomac - 2 cepe albe se taie pestisori, se calesc cu 1 lingura de unt sub capac (nu se prajesc). Se mananca dimineata inainte de masa.


Drenarea bilei si realizarea unei evacuari normale a intestinului gros (efect purgativ) - se consuma 50 gr. suc de ceapa + 1 lingurita de catina alba pe zi. Catina este un bun stimulent al secretiei biliare.


Durere de burta - se taia o ceapa in doua, se presara cu piper si se lega la buric sau se piseaza bine 3-4 cepe coapte in spuza, amestecate cu faina si apa calduta si se pun cataplasme pe burta.


Contra diareei - o mana de foi de ceapa, brune la un litru de apa se fierbe timp de 15 minute. Se bea 1 litru sau chiar mai mult pe zi. Contra diareei sugarilor: se infuzeaza timp de 2 ore trei cepe taiate la 1 litru de apa in clocote. Indulcit cu zahar.


Litiaza biliara - o ceapa mare, taiata fin, 4 linguri cu ulei de masline, 150 g apa si 40 g de untura nesarata. Se lasa sa fiarba 10 minute.

Se bea foarte calda mai multe seri la rand. Dupa 2 ore la culcare se bea un decoct de crusin. Tratamentul se face o data pe an.

Parazitilor intestinali  - lasam sa se macereze 6 zile o ceapa mare taiata felii intr-un litru de vin alb. Un pahar in fiecare dimineata timp de 1 saptamana. Se reia timp de 2-3 luni, repetandu-se.

Limbrici - se taie 1-2 cepe, inca de cu seara, si se punea intr-un vas cu apa, unde se lasau o noapte, apoi dimineata pe nemancate se bea apa. Asociat cu cateva picaturi de lamaie ajuta si in afectiunile venoase.

Obezitate, cure de slabire - ciorba cu ceapa din 4-6 cepe taiate marunt care se fierb impreuna cu putina varza taiata marunt si radacina de patrunjel. Se consuma zilnic 250 ml de ciorba.

Stomatite - se consuma cate 50 de grame vin de ceapa si ceapa cruda in alimentatie.

Pentru suferinzii de tuberculoza - 1 kg de ceapa se taie marunt, se amesteca cu 1 kg de zahar si se coace la cuptor acoperita cu capac. Cand se raceste se taie cubulete.

Cu 9 zile inainte, se iau 4 ridichi de toamna (negre) foarte mari, se spala bine, se taie si se amesteca cu 2 litri de alcool. Se lasa 9 zile la intuneric.

Dimineata pe nemancate se ia 1 lingura de tinctura de ridiche, dupa care se mananca 1 cubulet de ceapa coapta, si 2 ore nu se mananca nimic. Se repeta de 3 ori pe zi, pana se amelioreaza boala.


BOLI DE PIELE SI DERMATOLOGICE


Vergeturi -   pentru diminuarea vergeturile, extrage sucul din 2 cepe amesteca-l cu o lingura de glicerina si aplica pe zonele afectate, masand pielea.

Acest procedeu se repeta in fiecare seara, inainte de culcare, pe o perioada de cel putin 3 luni. Se face o pauza de o luna de zile dupa care, daca mai este nevoie, se repeta din nou.

Furunculi -  Cand trebuie sa iesi din casa pune pe furuncul un plasture imbibat cu tinctura de ceapa.

- se ia o ceapa si se coace in cuptor, dupa care se taie in doua, se scoate bulbul care se aplica pe furuncul.
Ceapa coapta fierbinte grabeste colectarea puroiului.

- bulbul de la ceapa  se coace pe aragaz ( pe o tabla ), apoi se aplica cat se poate de fierbinte.

- intr-o foaie de ceapa coapta ( fierbinte ) se pune ceara de albine cat un bob de mazare, apoi se aplica pe locul inflamat.


Intepaturi de Insecte - se aplica suc sau tinctura de ceapa sau se taie o ceapa in doua dupa care se frectioneaza locul inflamat.


Arsuri, urme cicatrici -  se utilizeaza o alifie preparata astfel:

- 3 cepe de marime mare
- 3 linguri cu varf de untura de porc sau ulei comestibil
- ceara de albine cat o nuca
- rasina de brad sau tamaie de la biserica cat o jumatate de nuca ( cea verzuie mata este excelenta )

 Se caleste in untura sau ulei ceapa taiata solzisori pana cand devine aurie, dupa care, se scoate ceapa ( se poate utilizeaza in bucatarie sau se arunca ), iar in grasimea incinsa se adauga ceara si tamaia. Se topesc pe foc pana se dizolva tamaia 1-3 minute apoi se stinge flacara.

 Se strecoara intr-un vas de portelen sau sticla termorezistenta. In cateva secunde incepe condensarea alifiei care se poate intrebuinta.


Riduri, elasticitatea pielii - se utilizeaza o masca preparata astfel:

- 30 de grame suc de ceapa
- 30 de grame  miere
- 30 de grame ceara curata de albine

 Se incalzeste totul intr-un vas, se lasa sa se raceasca apoi se amesteca bine. Se intinde masca pe fata dimineata si seara.

Ten gras -  se face o masca pentru indepartarea excesului de grasime, pregatita in felul urmator:
- sucul de la doua cepe
- o lingura de suc de lamiie
 Se amesteca apoi se  intinde masca pe fata pentru 20-25 de minute. Se spala apoi fata mai intii cu apa apoi cu apa rece.

Pistrui si Negi -  se aplica cu un tampon de bumbac suc de ceapa de patru ori pe zi pana la disparitia lor.

Cearcane - este bine sa va masati dimineata si seara fata cu suc de ceapa amestecat cu suc de hrean si smintina (in cantitati egale). Masca nu trebuie tinuta mai mult de 5 minute ( hreanul poate provoca arsuri ). Aveti grija sa nu va patrunda in ochi.

Bataturi - taie o ceapă în doua şi las-o sa se coaca pe o taviţa la flacara aragazului. Stropeşte ceapa cu oţet de mere si pasta o aplici pe batatură. Se  fixeaza cu ajutorul unui pansament, menţinând-o timp de 12 ore.

Calcaie crapate -  aplică suc de ceapă amestecat cu ulei de masline. Sucul de ceapa linişteşte durerea provocată de arsuri ale pielii.

Artrita -   tinctura de ceapa, se administrează de trei ori pe zi (câte 30 de picături)

Reumatism - se ia o coaja de ceapa rosie, sau mai multe in functie de zona care trebuie acoperita ( zona inflamata si dureroasa ) si se zdrobeste putin cu ciocanelul de snitele. Se aplica coaja de ceapa cu partea zemoasa direct pe locul vatamat, iar deasupra se pune o folie de plastic alimentara ce se fixeaza cu banda lata de scotch.

Se unge in prealabil locul pe care se va aplica ceapa cu unt, ulei de masline sau ulei de cocos. Dupa 1- 2 ore se va observa ca durerea cedeaza.

Daca doriti sa va vindecati complet si durerea sa nu mai apara la alta schimbare de vreme se repeta procedura macar 1 luna de zile. E de ajuns sa puneti foaia de ceapa o data pe zi ( seara la culcare ), cate o ora.

Unde boala deja s-a cronicizat e posibil ca durerea sa mai apara cand e umiditate mare in atmosfera dar va fi de intensitate mai moderata.



Sfaturi de ajutor - atenuarea mirosului de ceapa

- Dupa administrarea interna a cepei mancati o portocala acrisoara, si mestecati dupa aceea indelung coaja puternic parfumata a acesteia ( pentru corectarea mirosului respiratiei ). 

- O alta metoda pentru purificarea respiratiei dupa consumul de ceapa, este sa mestecati  2-3 boabe de cafea, cateva fire de patrunjel sau se clateste gura cu apa in care se adauga tinctura de menta.

- Pentru disparitia mirosului de ceapa de pe maini, le putem freca cu apa sarata sau cu apa in care s-a adaugat amoniac – doua linguri la un litru de apa.

16 comentarii:

  1. Daca lumea ar face ce ati scris, cu siguranta ca medicii ar soma.Cat de usor este sa fii sanatos!Dar e mai usor sa dai banii castigati pe buline, cu o sumedenie de efecte secundare daunatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foile de patrunjel se consuma pt eliminarea miroului neplacut de ceapa sau usturoi.MI am pus la durerea de sold, super super faina.

      Ștergere
    2. Domnu sa va bine cuvinteze extraordinr este acest tratament

      Ștergere
  2. asa este ceapa un anti inflamator foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  3. sint naturale si chiar daca nu repara nici nu strica

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant articolul si in general proprietatile Cepeii, multe beneficii ajutatoare si salvatoare. Eu am luat Ampicilina 500mg, 2 pastile, si am fost alergic la pelicilini si alte tulpini de ampicilina, 7 zile inclusiv am dureri de cap, stomac, alergii, convulsii, aritmii...lista continua,Doar cu ajutorul cepei miam mai revenit!. Nu recomand ampicilina nimanui.
    Dumnezeu a lasat cate o planta pentru fiecare boala.
    DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt asistenta pediatra; este nemaiponeita ce ne a lasat Dumnezeu, sa ne tratam.Doamne ajuta!durerea de artroza mi a trecut.

      Ștergere
  5. Intr-adevar un aliment minune pe care toata lumea ar trebui sa-l foloseasca cu regularitate.

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte foarte bun remediu natural lasat de dumnezeu pe pamint pentru om domnul isus sa fie slavit in toate domnul sa va binecuvinteze

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc pentru articolul exterem de interesant pe care l-ati impartasit cu noi,am aflat raspunsuri la multe intrebari , zile minunate pline de soare sa va bucure viata in sanatate deplina

    RăspundețiȘtergere
  8. Adevarul fiind, ca este mai usor sa dam bani pe medicamente decat sa ne facem un cei sau sa urmam un tratament naturist. De ce? Simplu: de cele mai multe ori mergem la medic, aici 99% dintre ei ne dau reteta medicamentoasa. Nu veti auzi, consuma ceapa sau bea ceai de cu tare. vezi si http://www.stil-naturist.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Orice miros, si cel de usturoi trece, daca mesteci niste frunza de patrunjel verde, cam cat ar incapea intro lingurita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Este fantastica ceapa, m am apucat din nou sa consum ceapa si usturoi, urgent mi a scazut tensiunea arteriala.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi am amintit ca luxatie avand cineva ,i am spus ceea ce aflasem si eu, sa si puna la glezna ceapa tocata f marunt;
    f curios cum trece, am tot cautat explicatii, dar nu am gasit, lucrasem ca asistenta medicala si voiam sa inteleg fenomneul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru tratarea constipatiei am folosit clasica mancarica de ceapa...m-a ajutat sa nu mai am probleme Masa de seara la mine e intotdeauna insotita de 2-3 linguri mancarica de ceapa cu putina paine prajita.

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau