14.03.2018

Astenia sau ''oboseala de primavara''

De cele mai multe ori nu acordam importanta deosebita manifestarilor clinice usoare, cum ar  fi: cefalee, somnolenta, apatie, probleme cu greutatea corporala, randament scazut in munca fizica si intelectuala, o slabiciune generalizata cauzata de lumina primaverii ( mult mai puternica decat iarna ) si de schimbarile de temperatura.

Organismul este slabit si lipsit de putere pentru ca iarna suntem tentati sa consumam mai multe alimente conservate sau congelate iar acestea au cu siguranta un aport redus de vitamine si saruri minerale necesare organismului pentru a se mentine in forma optima.

Frigul contribuie si el in mare masura la starea de depresie si apatie pentru ca ne consuma energetic.

De aceea este bine sa iesim cat mai mult in aer liber, sa facem sport sau doar sa ne plimbam prin aerul curat al primaverii. In felul acesta activam serotonina care produce ganduri si emotii pozitive.

Lipsa serotoninei in organism duce la stari de depresie, anxietate, atacuri de panica, insomnii, negativitate, tristete...etc. Serotonina este stimulata de lumina solara, de aceea iarna ne simtim mai deprimati.


Remedii naturiste pentru astenia de primavara


Urzicile de un real ajutor primavara! Sunt bogate in aminoacizi, vitamine si microelemente avand proprietati regenerante, diuretice si de detoxifiere imbunatatind procesele de metabolism.


Cititi mai multe pe Leacuri din Batrani - Remedii naturiste pentru astenia de primavara >>




Prof. Univ. Dr. Pavel Chirila ne spune ca ''oboseala de primavara'' desi tratatele de medicina nu o abordeaza ca atare este totusi o stare clinica, iar tratamentul se poate rezuma doar la remedii naturiste.


Emisiunea Diferente si Esente ( Realitatea tv ) - Despre detoxifiere cu invitatul emisiunii Dr. Pavel Chirila.






Alimente minune in lupta cu astenia de primavara.


Urmariti o inregistrare video publicata de  Adevaruri ascunse cu Dana Chera ( Antena3 ) in care Lidia Fecioru si Mihai Voropchievici ne explica ce trebuie sa facem pentru a ne recupera vitalitatea si a depasi starea de depresie





Secretele longevitatii si Detoxifierea organismului


Invitatul emisiunii 360 Grade ( B1tv ) : Ovidiu Bujor - Doctor Farmacist si membru al Academiei de Stiinte Medicale care vorbeste despre dezintoxicarea fizica si psihica.






Cititi mai multe pe Leacuri din Batrani - Remedii naturiste pentru astenia de primavara >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau