30.06.2011

Tratamente cu ghee


Anti-colesterol - Ghee se digera usor, imbunatateste digestia si are efecte benefice asupra metabolismului. Contine vitaminele A si D. Grasimea din ghee atinge procentul cel mai ridicat de digerare si absorbtie dintre toate grasimile: 95%! Gratie acestor proprietati, desi ghee se obtine din grasime animala, el nu produce colesterol. Poate fi consumat si de persoanele cu afectiuni cardio-vasculare. In India, pacientii cardiaci pot sa primeasca cate doua lingurite de ghee la fiecare masa. Este bun pentru persoanele cu afectiuni pulmonare, in convalescenta dupa interventii chirurgicale, in dependenta de droguri, in afectiuni neurodegenerative.

Alzheimer, Epilepsie, Ateroscleroza - In boli neurologice ghee este util atat in instilatii nazale, cat si in administrare interna (o lingurita la fiecare masa).

Gastrite si ulcere gastro-duodenale - Se indica consumul de ghee inainte de fiecare masa. Ca dieta speciala terapeutica, mesele pot fi compuse din lapte cu orez, la care se adauga ghee. Un ghee procesat cu radacina de lemn-dulce sau cu radacina de asparagus este cel mai util. Un astfel de regim poate duce la vindecare in cateva saptamani, dupa care se recomanda administrarea in continuare de ghee, dimineata, pentru inca circa 4 luni, timp in care se revine treptat la alimentatia normala.

Extern pe Piele ( corp, fata, buze) - ghee ii reda acesteia supletea si prospetimea. Curata ranile si grabeste vindecarea. Se foloseste ghee simplu sau ghee medicinal, cu extracte din diferite plante ori produse apicole. Se prepara felurite creme pe baza de ghee. La indemana oricui, iarna, cand pielea poate deveni uscata si crapata, aplicarea de ghee, de mai multe ori pe zi, cu masarea pana la patrunderea lui, va readuce pielea la aspectul normal. Se poate folosi ca balsam de buze.

Tratament vaginal - O aplicatie externa de mare utilitate este cea intravaginala. Efectele sunt de lubrifiere, refacere a mucoasei, hranire si tonifiere a organelor genitale interne, crestere a imunitatii locale.

Psoriazis - Uscaciunea pielii este prezenta si in psoriazis. Uscaciunea poate fi produsa fie de caldura (cum se intampla vara), fie de frig puternic si vant (cum se intampla iarna, pe ger). Se administreaza atat extern, cat si intern. Un ghee medicinal, cu extracte din anumite plante sau cu propolis, este mai eficient decat cel simplu, iar asocierea altor terapii (remedii orale, masuri generale de viata, terapie cu venin de albine) poate aduce imbunatatiri radicale.


Pentru imbunatatirea vederii sau tratarea unor boli oculare - se fac bai de ochi cu ghee simplu sau medicinal. Cum baile de ochi sunt mai complicate, acasa, fiecare dintre noi poate, pur si simplu, picura ghee, cate o picatura in fiecare ochi. Imediat dupa instilatie se formeaza pe conjunctiva globului ocular o pelicula grasoasa, care tulbura usor si temporar vederea, pana cand ghee se resoarbe. Spre a evita aceasta neplacere in perioada activa a zilei, metoda se poate aplica seara, inainte de culcare. Picurarea de ghee se realizeaza foarte usor, desi in mod obisnuit, la temperatura camerei, el se prezinta ca semisolid sau chiar solid, atunci cand mediul ambiant este mai rece. Se pastreaza o cantitate de ghee intr-un flacon cu picurator. Inainte de administrare, se cufunda intreg flaconul (cu capacul inchis) intr-un vas cu apa calda, unde continutul se va lichefia foarte repede. Se picura in nas sau ochi dupa caz, apoi flaconul se lasa in camera pana la urmatoarea utilizare, cand se repeta procedura.







Un comentariu:

  1. Buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie cum se proceseaza untul ghee cu radacina de lemn dulce. Am fost operata in 2010 de ampulom vaterian iar acum am pangastrita si as vrea sa incerc si eu acest tratament

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau