27.06.2011

Ciorba de Usturoi cu Rosii si Cascaval

Ingrediente:

- 6 capatani curatate de usturoi nou
- 1 litru de apa
- 6 rosii de gradina decojite si taiate cubulete mici
- 1 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt
- 120 grame smantana
- 100 - 200 grame cascaval taiat cubulete
- 4 linguri de ghee sau unt
- bors de tarate pentru acreala, piper( negru, alb, verde si rosu), cimbru, busuioc, oregano, patrunjel si sare dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pune usturoiul  intr-un litru de apa, cu sare si o lingura de ghee, la fiert timp de 20 minute.

2. Intre timp punem apa la fiert ca sa oparim rosiile cateva minute. Dupa ce le oparim, le curatam si le tocam marunt.

3. Intr-un vas de yena sau lut punem 3 linguri de ghee si rosiile tocate, introducem in cuptorul incins si lasam 20 - 30 minute. Adaugam patrunjelul tocat, amestecam, apoi turnam deasupra zeama de usturoi.

Se  lasa 10 - 15 minute in cuptor dupa care adaugam acreala ( bors de tarate sau bors magic cu smantana ), smantana, piperul si alte condimente dupa gust...

Amestecam bine, punem si cascavalul taiat cubulete, mai lasam cateva minute apoi scoatem si gata...
Se poate servi atat calda cat si rece.





2 comentarii:

  1. Cred ca-i gustoasa,dar nu stiam ca se poate pune si cascaval!Spor si pupici de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. good...
    pt. mai multe idei pe tema, vezi meniurile restaurantelor din aceasta categorie...
    supe, ciorbe, cu livrare la domiciliu

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau